Monday, March 28, 2022

Hemgiftssystemet uppsats

Hemgiftssystemet uppsats



Straffet innehåller minst 5 års fängelse och en hemgiftsmängd baserad mestadels på en minimal superb på 15 Rs, eller vilket som är störst. Hemgift är anledningen till att kämpa mot kvinnan från hennes hushåll; att eliminera detta hemgiftssystemet uppsats, borde tas allvarligt in i systemet. Triple Talaq Essay 2. Stort tack Raushan kumar. Brist på skolgång är sannolikt en av de dominerande bidragsgivarna till sociala metoder som hemgift, kastsystem och arbete.





INFORMATION



Hemgift är en gammal kultur. Det har någonsin varit en viktig del av ett äktenskap. Det var tänkt att hjälpa det nygifta paret att skapa ett nytt hem och leva lyckligt. Så hemgiften var okej då. Även nu är det inget fel i att ge hemgift frivilligt och när den är inom räckhåll för brudens föräldrar. Men hemgiftssystemet uppsats är en förbannelse när den hjärtlöst dras från dem. Efterfrågan på hemgift. I vår kultur är hemgiften oftare en förbannelse, eftersom det nu har blivit ett slags fynd för förlusten av föräldrarna till en flicka. Fadern till en dotter ombeds att ge en hemgift tillräckligt mycket över hans förmåga. Kravet på hemgift är inget annat än en önskan om pengar som aldrig kan fyllas.


Resultatet är att även efter att den överenskomna hemgiften har getts blir flickan kontinuerligt sårad, förolämpad, hemgiftssystemet uppsats, och sårad att ta in mer och mer från sina föräldrar, hemgiftssystemet uppsats. Hennes oförmåga att göra det leder antingen till dödande eller självmord. Dagligen läser vi nyheter om dödligheten bland nygifta flickor. En ung brud dör i kaminexplosion, en annan hittas hängande i takfläkten, kroppen av ytterligare en annan hämtas från en brunn eller på järnvägsspåret. Hemgiftssystemet kritiseras dagligen av alla, men inget fruktbart har gjorts hittills. Antihemgiftsräkningar har antagits. Lagar mot att begära och försöka hemgift har gjorts många gånger, men skandalen förblir oförminskad.


Men lag ensam kan inte göra mycket. Samhället måste också komma före för att hjälpa sig själv. Korrekt utbildning av allmänhetens sinne i denna fråga på olika sätt krävs. Skolor, högskolor och universitet bör hålla seminarier och diskussioner för att överväga problemet med hemgift. Jag hoppas killar du gillar hemgift system uppsats; vänligen dela det med dina vänner och familj. LÄNKAR FÖR SOCIALA MEDIER. Läs också -. Måste läsas -. Jag tog kontakt eftersom jag har publicerat innehåll som kan passa på din webbplats Hemgiftssystemet uppsats ta en titt — Dowry System Essay — Vad är Dowry System? Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.


Hemgiftssystemet uppsats webbplatsen använder Akismet för att hemgiftssystemet uppsats spam. Lär dig hur din kommentarsdata behandlas. Onlinevideor för statliga prov för Bank, Railway, SSC ect. Kontakta oss: [email protected], hemgiftssystemet uppsats. Hem Affischer Uppsatser Tal Gå med i kurser Klass 9:e Engelska Matematik Klass 10 Naturvetenskap Matematik LOGGA IN Klass 9 Matematik Engelska Klass 10 Matematik Vetenskap Om oss. Hemuppsatser Hemgiftssystem Uppsats om Hemgiftssystem i ord. Innehållsförteckning 1 Uppsats om hemgiftssystemet 1. Stort tack Raushan kumar. LÄMNA ETT SVAR Avbryt svar, hemgiftssystemet uppsats. Vänligen ange din kommentar! Ange ditt namn här. Du har angett en felaktig e-postadress! DAGENS ARTIKEL. Wonders of Science Essay Senaste — Words Essay 26 januari, anteckningsskrivning och sammanfattningsskrivning för klass 9:e, 10:e, 11:e och 12:e november 8, Uppsats om global uppvärmning på engelska.


Tense Chart på engelska, Tense Types, Definition, Tense Table 7 november, POPULÄR KATEGORI. OM OSS. Copyright © Study Master Pvt. Om oss Kontakta oss Sekretesspolicy DMCA.





svarta män och det offentliga rummet essä



Hemgift är en gammal kultur. Det har någonsin varit en viktig del av ett äktenskap. Det var tänkt att hjälpa det nygifta paret att skapa ett nytt hem och leva lyckligt. Så hemgiften var okej då. Även nu är det inget fel i att ge hemgift frivilligt och när den är inom räckhåll för brudens föräldrar. Men det är en förbannelse när den hjärtlöst dras från dem. Efterfrågan på hemgift. I vår kultur är hemgiften oftare en förbannelse, eftersom det nu har blivit ett slags fynd för förlusten av föräldrarna till en flicka. Fadern till en dotter ombeds att ge en hemgift tillräckligt mycket över hans förmåga. Kravet på hemgift är inget annat än en önskan om pengar som aldrig kan fyllas. Resultatet är att även efter att den överenskomna hemgiften har getts, blir flickan kontinuerligt sårad, förolämpad och sårad för att få in mer och mer från sina föräldrar.


Hennes oförmåga att göra det leder antingen till dödande eller självmord. Dagligen läser vi nyheter om dödligheten bland nygifta flickor. En ung brud dör i kaminexplosion, en annan hittas hängande i takfläkten, kroppen av ytterligare en annan hämtas från en brunn eller på järnvägsspåret. Hemgiftssystemet kritiseras dagligen av alla, men inget fruktbart har gjorts hittills. Antihemgiftsräkningar har antagits. Lagar mot att begära och försöka hemgift har gjorts många gånger, men skandalen förblir oförminskad. Men lag ensam kan inte göra mycket. Samhället måste också komma före för att hjälpa sig själv. Korrekt utbildning av allmänhetens sinne i denna fråga på olika sätt krävs.


Skolor, högskolor och universitet bör hålla seminarier och diskussioner för att överväga problemet med hemgift. Jag hoppas killar du gillar hemgift system uppsats; vänligen dela det med dina vänner och familj. LÄNKAR FÖR SOCIALA MEDIER. Läs också -. Det är deprimerat att även efter att ha förstått de dåliga hälsoresultaten av hemgiftssystemet i Indien, fortsätter folk att tillämpa det. Hemgiftssystemet har varit utbrett i vårt samhälle förutom massor av olika kulturer runt om i världen. Även om det började som att tjäna döttrar för att visa sig vara självförsörjande och ekonomiskt opartiska när de flyttade till nya platser med tiden, blev det en fruktansvärd tillämpning att som ett alternativ för att ge flickor ställning i opposition till dem. Detta har gett upphov till många brott mot flickor.


Detta system tar en titt på många problem för bruden och hennes familjemedlemmar:. Den ekonomiska bördan för hushållet, pappa och mamma till en liten kvinna börjar spara åt henne enbart efter att hon är född. De bevarar sina år av sparande för äktenskapet. Som ett resultat är de ansvariga för festen, från prydnad till catering. Vissa människor lånar kontanter från sina släktingar och medarbetare, medan andra lånar från finansinstitutet för att tillfredsställa krav. De måste bygga upp pengar för en liknande faktor, vilket tillåter dem att utföra specifika företagsåtgärder i alla scenarier och att använda korrupta medel som liknar att ta mutor, beskatta eller använda orättvisa medel. Känslomässiga påfrestningar för svärflickorna utvärderar vanligtvis föremålen som hennes svärdotter introducerat till olika områden runt henne och gör sarkastiska kommentarer som får henne att uthärda.


Fysisk misshandel, medan vissa svärföräldrar gör det till ett beteende att förlöjliga sin svärdotter och går därifrån utan något alternativ att förödmjuka och göra ohälsosamma problem mot andra. Många flickor har dödats och bränts till följd av bristande förmåga att tillfredsställa den massiva efterfrågan på hemgift. En dam ses som en börda för hushållet; det är hemgiftssystemen som har gett upphov till kvinnligt fostermord. Kvinnligt fostermord får missfall av många {par}. Barnmisshandel är dessutom utbredda i Indien. Hemgiftssystemet är fast förutbestämt. Myndigheterna har dessutom utfärdat lagar som gör hemgift till ett straffbart brott;. Emellertid är applikationen fortfarande utbredd i de flesta delar av landet som kämpar för tillväxten för kvinnor och deras hushåll.


Hemgift har varit en betydande del av det indiska samhället. Men systemets enda funktion avvek över en tidsram, och detaljerna för tillfället ges till brudgummen, hans pappa, mamma, släktingar. Smyckena, pengarna och olika prylar som ges till bruden har dessutom sparats säkert av hennes svärföräldrar. Många element som analfabetism, ojämlikhet mellan könen och brist på strikta juridiska riktlinjer har gett upphov till detta system. För att stävja detta problem har den federala regeringen antagit juridiska riktlinjer som gör hemgift till en straffbar handling. Straffet innehåller minst 5 års fängelse och en hemgiftsmängd baserad mestadels på en minimal superb på 15 Rs, eller vilket som är störst. Varje direkt eller sned efterfrågan på hemgift kan resultera i 6 månaders fängelse och 10 INR.


Denna lagstiftning har godkänts för att ge flickor makt mot sådana övergrepp; det skyddar flickor från hemvåld. Alla typer av övergrepp, tillsammans med kroppsliga, känslomässiga, verbala, ekonomiska och sexuella, är straffbara enligt denna lag. Trots den lagstiftning som tillämpas av den federala regeringen har hemgiftssystemet dock ett robust underhåll i samhället. Brist på skolgång är sannolikt en av de dominerande bidragsgivarna till sociala metoder som hemgift, kastsystem och arbete. Människor borde utbildas att annonsera logiskt och korrekt med tanke på att sådana onda metoder kan ingjutas. Istället för att leta efter en välförklarad brudgum för sina döttrar och investera alla sina ekonomiska besparingar i äktenskap, borde folk spendera på senare skolgång och göra dem självförsörjande.


Kvinnor borde fortsätta att arbeta även efter äktenskapet och fokusera sin energi på produktiva frågor på ett rimligt sätt än att ge efter för svärföräldrarnas sarkastiska kommentarer.

No comments:

Post a Comment