Tuesday, March 22, 2022

Essä om historia

Essä om historia



Den globala finanskrisen är ett stort ämne för modern historia. Jag antar att, trots det faktum att i den klassiska antika grekiska tragedin, allt måste lyda gudarnas vilja och den onda klippan, i tragedin av Sofokles' Oidipus the King, kan det observeras en stor roll som fri människa vilja, vilket leder till ett tragiskt slut. Tusentals unga amerikanska män dödades i skogarna djupt inne i Vietnam, uppsats om historia. Historisk bakgrund Människovärldens historia erbjuder ett stort antal fall, när människor skyddade sig inför domare, juryer och offer, men fortfarande ovilliga att överge sin tro. Mann Överraskande avslöjanden om livet i Amerika före Columbus. Vapenutveckling under världskriget Essä om historia. Det var en infektionssjukdom som drabbade en stor del av Afro-Eurasien i mitten av fjortonde uppsats om historia med miljoner […].





Transformationellt ledarskapsexempel



Vårt förflutna formar hur vi agerar i framtiden. Till exempel, om vi inte fick veta om den förödande attacken mot World Trade Center där flygplan kapades och flögs direkt […], uppsats om historia. De nuvarande metoderna och kunskaperna om att tala inför publik är hämtade från de västra och antika Greklands metoder för att tala inför publik. Att tala inför publik och kommunikation utgör grunden för samhället eftersom det tillåter människor att interagera med andra och därigenom bilda kontakter, påverka de beslut som tas och motivera förändringar i samhället. En av […]. Inledning The Salem Witch Trials var en grupp amerikanska rättegångar och åtal som var resultatet av stadsbornas paranoia där tvåhundra människor anklagades för häxkonst och nitton hängdes.


Rättegångarna tog uppsats om historia i koloniala Massachusetts under en nästan 7-månadersperiod under åren av och Kolonin skulle […]. Andra världskriget var en av de mest inflytelserika händelserna i världshistorien. Det formade inte bara hur den moderna världen fungerar, det påverkade mångfalden av regeringar inom den och förändrade historiens gång. Det var 16 allierade uppsats om historia slåss med 7-axelnationer som dödar 40 till 50, uppsats om historia, människor som gör det […]. Vietnamkriget var en konflikt mellan regeringarna i norra och södra Vietnam och tidsperioden för detta krig började från hela vägen ner till stridsåret i områdena Nordvietnam, Sydvietnam, Kambodja och Laos.


Ett viktigt faktum var söder uppsats om historia Vietnam hade en allierad […]. Många vet inte att slavar kom innan och att de behandlades som och att många blev befriade under sina liv. Slavar på 1600-talet var mycket […]. En händelserik tid i amerikansk historia, full av stolthet, blodsutgjutelse, självförverkligande och uppbyggnad av en oberoende nation. En nation kämpades för och byggdes, skapade saker, just de saker som gör Amerika till det stora land det är idag. Ett uppror skulle förändra världen, inom en fråga om nästan ett decennium av oroligheter och uppsats om historia. De gamla egyptierna började mumifiera för flera år sedan!


Balsamerarna, skriftlärda och skäraren, som alla var en del av processen, arbetade i över två månader för att mumifiera faraonerna och viktiga personer. Mumifiering är en galen, men intressant idé från mumifieringsprocessen till vem de bestämmer sig för att mumifiera. Mumifieringens historia […]. En djupgående vändpunkt i USA:s historia mellan perioden var den amerikanska revolutionen. Det ökade erkännandet av social ojämlikhet, vilket fick vissa människor och grupper att kräva avskaffande av slaveri och större politisk demokrati i den nya staten och nationella regeringarna. Detta krig kan förstås i uppsats om historia historisk […]. En av de mest ikoniska kvinnliga härskarna i historien, Cleopatra har gjort sig ett namn genom att använda sin charm, kvickhet och list och steg för att bli den sista aktiva ledaren för det ptolemaiska kungariket.


Hon blev känd genom historien som en förförare som fångade hjärtan hos två av de mäktigaste medlemmarna i […], uppsats om historia. Utspelar sig i det koloniala Massachusetts, rättegångarna uppsats om historia i slutet av februari och varade till och med maj Det var minst tjugofem personer som dog: nitton av dessa avrättades genom hängning, en person torterades till döds, […]. Soldater från ett främmande land attackerade dem från skuggorna. Tusentals unga amerikanska män dödades i skogarna djupt inne i Vietnam. Amerikas nationella intresse som amerikanerna utvecklade efter Jaltakonferensen uppmuntrade oss att gå med i den koreanska […].


Vietnamkriget inleddes Essä om historia 1:a och avslutades den 30 april eftersom kommunismen började uppsats om historia växa i Vietnam och USA. S ville hålla den innesluten. Vid den tiden var president Nixon verkligen orolig att om Vietnam skulle bli kommunistiskt skulle andra nationer snart följa efter och byta till […]. Inklämt mellan Panama och Nicaragua ligger ett litet, kulturellt rikt land med en fängslande historia som går tillbaka århundraden. Costa Rica tros vara befolkat av inhemska kolonier sedan 10 f.Kr. med maya- och aztekernas kulturella influenser.


Det var inte förrän Christopher Columbus anlände och gav landet namnet Costa Rica, översatt till […]. Den amerikanska revolutionen, jag väljer detta ämne eftersom detta var en av de största effekterna för Amerika, uppsats om historia. Den amerikanska revolutionen anses vara den viktigaste händelsen i amerikansk historia. Innan Amerika var vad det är idag hade det de 13 kolonierna som styrdes av det brittiska imperiet. Vid den tiden, det brittiska imperiet […]. Det grekiska folkmordet startade under och efter första världskriget från till Närmare bestämt var det osmanska riket de centrala antagonisterna som förevigade denna systematiska utrotning av miljontals oskyldiga grekiska liv.


Bland det höga dödssiffran, andra olyckliga konsekvenser av […]. Det har varit flera händelser i amerikansk historia där människor kan komma ihåg det exakta ögonblicket i tiden. John F. Efter mordet kände de flesta människor runt om i landet att John F. Folk kände så här eftersom han var en populär president som kämpade […]. Jag var rädd hela tiden. Att leva i den nuvarande amerikanska kulturen gör det svårt att föreställa sig, men förföljelse och handlingar […]. Essä om historia fascinerande historia om den industriella revolutionen börjar med en kort förståelse av hur livet för den industriella revolutionen var i början. Deras framgång inom jordbruket var mycket väderberoende och de gjorde allt själva från […].


Det är omöjligt att diskutera historien om kampen för medborgerliga rättigheter för latinamerikaner utan att inkludera svarta amerikaner, uppsats om historia. Kampen för medborgerliga rättigheter i söder, särskilt i delstaten Texas, är ofta […]. Självständighetsförklaringen har firats med rätta sedan den skrevs och distribuerades den 4 juli. Ändå kan den som läser den idag inte undgå att slås av en rad inkonsekvenser och till och med avvikelser från moral. Denna tidning kommer […]. Svartedöden var en monumental epidemi som tog miljontals liv och spred sin förödelse över hela Europa och länder i Afro-Eurasien. Det var en infektionssjukdom som drabbade en stor del av Afro-Eurasien i mitten av 1300-talet med miljoner […], uppsats om historia.


Julius Caesar föddes den 13 juli f.Kr. Han var en kontroversiell figur i det antika Rom. Som militärgeneral och romersk politiker förändrade han den romerska republiken till det romerska riket. Över 6 miljoner judar dog alla under en tidsperiod. Alla dessa människor dog i förintelsen på grund av Adolf Hitler och hans nazistiska grupp. Förintelsen förändrade världen för alltid och är något vi aldrig kommer att göra uppsats om historia. Judar och många andra fick uppleva svåra förhållanden, och Förintelsen gjorde en sådan enorm […]. Mellan Medelhavet och Egeiska havet på en halvö ligger Greklands land. Ett land skulpterat av bergig terräng med begränsad jordbruksmark ledde till att grekerna var ivriga sjöfarande folk.


Antikens Grekland har en mycket rik historia åtskilda av olika uppsats om historia som betecknar deras framgång och nedgång som civilisation. En ganska okonventionell […]. Vietnamkriget har varit känt i U. S historia som uppsats om historia längsta och mest kontroversiella kriget. USA engagerade sig i Vietnam för att undvika att landet skulle falla under en kommunistisk regeringsform. Det var många ödesdigra strider som krävde otaliga liv av dem på båda sidor av kriget. Detta krig också […]. Medan den stora depressionen uppstod i […]. Förintelsen är en av de mest fruktansvärda händelserna som inträffade under 1900-talet, den varade från till I åratal återstår frågan om denna slutliga lösning var en avsiktlig plan skapad av Hitler, gjord i förväg eller var det ett beslut i sista minuten utifrån omständigheterna […].


John Fitzgerald Kennedy var omgiven av beundran, kontroverser och arv och var USA:s 35:e president. Den femte av nio barn, John föddes den 29 maj i Boston, Massachusetts. Kennedy-barnen hade en bekväm barndom, Patrick Joseph Kennedy deras far, uppsats om historia, var en framgångsrik affärsman som såg till att hans barn hade god försörjning. Reste sig uppsats om historia. Detta var en av de mest tragiska händelserna som hände infödda på amerikansk mark, mellan den omänskliga och oetiska behandlingen samt överanvändning av makt för vinning […]. Vet inte var jag ska börja? Ge mig dina papperskrav och jag uppsats om historia dig till en akademisk expert, uppsats om historia.


Plagiatkontroll Essä om historia checken. Skrivhjälp Be om hjälp. Parafraseringsverktyg Parafrasera min uppsats. Varför är historia viktig? Vikten av att tala inför publik i historien. De nuvarande metoderna och kunskapen om att tala inför publik är hämtade från de västra och antika Greklands metoder för att tala inför publik. Historia om Salem Witch Trials Inledning Salem Witch Trials var en grupp amerikanska rättegångar och åtal uppsats om historia härrörde från stadsbornas paranoia där tvåhundra människor anklagades för häxkonst och nitton hängdes. Andra världskriget som de mest inflytelserika händelserna i historien Andra världskriget var en av de mest inflytelserika händelserna i världshistorien.


Vietnamkriget i historien Vietnamkriget var en konflikt mellan norra och södra vietnams regeringar och tidsperioden för detta krig började från hela vägen ner till stridsåret på platserna i Nordvietnam, Sydvietnam, Kambodja och Laos, uppsats om historia. En händelserik tid i amerikansk historia En händelserik tid i amerikansk historia, full av stolthet, blodsutgjutelse, självförverkligande, uppsats om historia, och bygga upp en självständig nation. Historia om mumifiering De forntida egyptierna började mumifiera för flera år sedan! Amerikanska revolutionen i USA:s historia En djupgående vändpunkt i USA:s historia mellan perioden var den amerikanska revolutionen.


En ikonisk kvinnlig härskare i historien — Cleopatra En av de mest ikoniska kvinnliga härskarna i historien, Cleopatra har gjort sig ett namn genom att använda sin charm, uppsats om historia, kvickhet, och listig och steg för att bli den siste aktiva ledaren för det ptolemaiska kungariket. En historia om Costa Rica Inklämt mellan Panama och Nicaragua, ligger ett litet, kulturellt rikt land med en övertygande historia som går tillbaka århundraden, uppsats om historia.





kontroversiella argumentuppsatsämnen



Livet innan fotografiets uppfinning kan vara ett ämne som beskriver hur människor bevarade bilder förr i tiden. Du kan jämföra och kontrastera historien om romerska och brittiska imperier. Exempel på musik skapad för politiska ändamål kan vara en intressant krok för en musikhistorisk uppsats. Medicinens historia kan ge några slående fakta om de bisarra antika botemedel. Sammanfattning av den amerikanska medborgarrättsrörelsens prestationer kan ge ett intryck av vad en dröm om en man skulle kunna göra. Ett argumenterande essäämne om värdet av offentlig kommunikation kan väljas och skapas med hjälp av exempel från världshistorien. En uppsats om forntida civilisationers musik kan belysa förhistoriska kulturer.


Ditt projekt kan handla om de antifascistiska aktivisterna i USA före andra världskriget. Det är möjligt för gymnasieelever att skriva om årets händelser när de föddes. Hippiekulturen i s kan presenteras som ett svar på tidens händelser. Dessutom kan hippies mode utforskas i ditt projekt med exempel på riktiga kläder. New Wave-rörelsen inom film var revolutionerande för sin tid och kan vara ett intressant essäämne. Detsamma kan sägas om New Wave-genren av musik som blev populär på s. En annan musikgenre som fångade allmänhetens fantasi kan utforskas i en essä om rockmusikens historia. Historien om propaganda i filmer kan hjälpa till att utforska några avgörande ögonblick i världshistorien.


Kanadensisk sporthistoria är ett intressant ämne för att förklara varför hockey är så populärt i Great White North. Idrottsekonomi genom historien kan också intressera läsaren på grund av idrottens massiva kommersiella expansion under de senaste decennierna. Utbildning under renässansen blomstrade och kunde fungera som ett bra ämne för en uppsats. Utbildning under medeltiden var sällsynt och kunde kontrastera det tidigare ämnet. De motiveringar som USA använde för att släppa kärnvapenbomberna under andra världskriget är ett kontroversiellt ämne men intressant.


Amerikanskt engagemang i Koreakriget är ett ofta förbisett ämne, men det förtjänar uppmärksamhet. För att visa hur turbulent historia ett enskilt land kan vara, kan orsakerna och effekterna av militärkupperna i Nigeria vara fascinerande. Kriget mellan Iran och Irak kan ses som ett av de mest kritiska proxykrigen i den moderna historien. Rymdkapplöpningen var ett ikoniskt inslag i det kalla kriget, och det är relaterat till många historieuppsatser. Händelser som ledde till uppkomsten av Saudiarabien kan visa hur snabbt ett land kan utvecklas när pengar inte är ett problem. Den brittiska musikinvasionen på den amerikanska marknaden har haft en betydande effekt på amerikansk musik och kan vara ett intressant ämne. Processen med skadestånd för maorifolket i Nya Zeeland i en sällsynt framgångssaga om ett före detta brittiskt kolonialland som kompenserade för diskrimineringen som dess infödda fick utstå.


Romersk graffiti är ett lättsamt ämne som beskriver en mindre diskuterad aspekt av romersk kultur. Det romerska samhällets könsroller kan jämföras och kontrasteras med könsrollerna för folket i Gallien som ofta kämpade mot varandra. Den amerikanska revolutionens framstående figurer inkluderar en stor variation av människor som senare skulle komponera de viktigaste dokumenten i USA. En jämföra och kontrastera uppsats om likheterna mellan amerikanska och bolsjevikiska revolutioner kan visa hur de mest framstående motståndarna till det kalla kriget hade liknande början. Den japanska isolationismens historia kan vara intressant att utforska som ett unikt ögonblick i världshistorien. Nejlikerevolutionen av var en nästan blodlös kupp och representerar ett av få exempel på fredliga övergångar till demokrati.


Piratkopieringens guldålder är ett intressant ämne om en epok som ofta glamoriseras i fiktionen. Copper Country Strike var ett av de mest tragiska dödsfallen på grund av anti-strejken, och dess händelser diskuteras fortfarande idag. St. Jaltakonferensen var en av de viktigaste händelserna under andra världskriget med brittiska, sovjetiska och amerikanska ledare som diskuterade efterkrigsplaner. Brittisk kolonisering av Afrika var en av de mest tragiska; orsakerna och effekterna av det kan vara intressant att undersöka. Ett dokument om flygningens utveckling skulle kunna ge en tidslinje av fantastisk ingenjörskonst genom historien.


Operation Paperclip var en hemlig plan för att integrera vetenskapsmän från Nazityskland efter slutet av andra världskriget, vilka händelser leder till början av rymdkapplöpningen. Historiska händelser som förutspåddes i skönlitteratur kan vara ett av de mer spännande ämnena för historieuppsatser. Afroamerikansk musikhistoria kan utforskas för att visa hur förtryck påverkade kulturen. Biografi om Julius Caesar är fylld med dramatiska händelser och är ett av de mest spännande ämnena för historieuppsatser. Aztekernas liv innan kolonisternas ankomst var fyllt med fruktansvärda uppoffringar och förtjänar granskning. Orsakerna till och effekterna av Manifest Destiny är bisarra och tragiska med moderna standarder men ansågs rättfärdiga på sin tid. Du kan jämföra och kontrastera livet för den romerske ledaren Julius Caesar och Nicholas II av Ryssland eftersom de nästan var spegelbilder av varandra.


Churchills agerande ledde till några av de värsta nederlagen för de brittiska styrkorna under första världskriget, men överskuggas av hans senare ledarskap. Övergången från 50- till 60-talsmode kan utforskas för att visa den drastiska förändringen i kulturen under dessa år. Händelserna som ledde till uppkomsten av tonårskulturen efter andra världskriget kan beskrivas. Ekonomin för internationell handel under renässansen kan beskrivas för att visa Europas komplexa relationer. Den amerikanska revolutionen inom film får sällan korrekta skildringar. En titt på dess skildringar kan vara intressant. Ett dokument om orsakerna och effekterna av kalla krigets paranoia kan visa hur snabbt människor kan överväldigas av rädsla. Det romerska imperiets mångfald är ett sällan utforskat ämne och kan leda till en intressant artikel.


Medeltida medicin är ett fascinerande ämne. Den kombinerar idéer från antikens Grekland och Rom, hednisk medicin och många religiösa vidskepelser. Ett annat intressant historieämne är den dystopiska konstens historia. I turbulenta tider kan det vara särskilt fascinerande att följa utvecklingen av dystopisk konst och se vad som formade idéerna om dystopiska världar under olika tidsepoker. Dessutom kan du tycka att det är intressant att se förutsägelserna om den moderna eran i dystopisk litteratur och film. Medicin i början av XX-talet är ett utmärkt ämne för en uppsats.


Vid sekelskiftet skedde en stor förändring i hur människor behandlade medicinsk teknik, hygien och kemi. Banbrytande landvinningar, som upptäckten av röntgenstrålar och penicillin, formade modern medicin som vi känner den. Videospelens historia är ett spännande uppsatsämne. Se hur videospel utvecklades från de mest primitiva formerna till de härliga, hyperrealistiska konstverk som vi tycker om nu. Kvantmekanikens historia är ett historieämne som kan lära oss mycket om världen omkring oss. Du kan skriva om de banbrytande experimenten som förändrade vårt sätt att tänka om naturen och lära dig om stora sinnen som inte var rädda för att ifrågasätta ens fysikens mest grundläggande lagar.


Alternativt kan du skriva om astronomis utveckling. Ett annat fascinerande vetenskapligt område som kan visa oss hur människor i olika epoker upptäckte universums skönhet och komplexitet. På samma sätt kan du skriva om evolutionsteorins historia. Alla antika kulturer hade sina idéer om livets ursprung. Ett annat enastående exempel på en revolution av mänskligt tänkande är psykologins historia. Från den antika idén om andar och besittning till Freuds banbrytande idéer och upptäckten av konditionering - se hur den kulturella uppfattningen av det mänskliga psyket förändrades över tiden.


Ett ämne som är nära relaterat till aktuella frågor, pandemier som förändrade historien kan utforskas för att se effekterna av epidemier på naturen, vetenskapen och samhället som helhet. Det kan också vara intressant att skriva om hur virusinfektioner sprids över världen. Transportens historia är ett fascinerande ämne. Från de tidigaste tiderna utvecklar människor ständigt nya sätt att resa så långt och säkert som möjligt. Se hur tekniken utvecklades från upptäckten av ett hjul till raketvetenskap, och hur den förändrade historien och världen omkring oss. Historien om punk-subkulturen är ett utmärkt ämne för presentation. Visa hur punkfilosofi, mode och musik förändrade kulturen i USA. och runt om i världen. Ett annat intressant forskningsämne för gymnasieelever är den stora depressionen.


Lär dig vad som orsakade den allvarliga ekonomiska krisen och vilka socioekonomiska effekter den hade på länder runt om i världen. Från de första bosättningarna som byggdes av före detta straffångar till utbrotten av smittkoppor och aboriginernas motstånd — Australiens historia är full av dramatiska händelser och berättelser som vi kan lära oss mycket av. Eller så kan du välja utforskningen av Afrika som ämne för din historieuppsats. Berättelsen om två extraordinära individer på jakt efter en väg in i hjärtat av kontinenten inspirerade romanen Heart of Darkness.


Du kan jämföra livet för verkliga historiska personer, som Julius Caesar och Henry V, med deras fiktiva motsvarigheter. Voyages of Christopher Columbus är en av de mest kritiska händelserna i historien innan Eller så kan du skriva en uppsats om Hernán Cortés, en nyckelfigur i koloniseringen av Sydamerika. Hans handlingar mot inhemska civilisationer är mycket kontroversiella, och hans livshistoria är full av myter och mysterier. Inbördeskriget var den avgörande händelsen i USA. historia innan Det hade en enorm inverkan på det amerikanska samhället och ledde till stora förändringar i konstitutionen. Ett av de världshistoriska ämnena som alla behöver känna till är kulturen och samhället i det antika Grekland.


Otrolig konst, filosofi, politik och vetenskapliga idéer från de gamla grekerna fortsätter att inspirera oss idag. På samma sätt kan en uppsats om den grekiska mörka medeltiden lysa upp den stora civilisationens fall. Ridderlighet under medeltiden är ett intressant historieämne, och det romantiseras ofta. Lär dig mer om riddarkoden, turneringarna och episka legender om berömda medeltida riddare. Dessutom kan det vara intressant att skriva en världshistorisk uppsats om kung Arthur. Utforska de verkliga händelserna som inspirerade berättelser om den legendariske brittiska ledaren och riddarna av det runda bordet.


Påsköns historia är ett mycket spännande historieämne. Kärnvapnens historia är ett utmärkt kontroversiellt ämne för en uppsats och en diskussion. Berättelserna om forskning, utveckling och användning av atombomber kan användas som varnande berättelser för människor idag. Från grottmålningar och brev till telefon och internet - kommunikationens historia är ett av de bästa ämnena för en forskningsuppsats. Se hur kommunikationsmedlen utvecklades genom mänsklighetens historia. Internets historia kan också utforskas i din forskningsuppsats. Det som ursprungligen skapades för forskning och militärt bruk blev en av de avgörande elementen i det moderna livet. Animationens historia är ett intressant ämne för gymnasieelever. Lär dig mer om animationens utveckling - från de gamla egyptiska väggmålningarna som visar rörelse till de första CGI-tecknade serierna och allt däremellan.


Museernas historia har många spännande vändningar. Upptäck hur människor från olika epoker bevarade konst och andra extraordinära föremål. Det kan också vara intressant att lära sig om historiens mest betydande konststölder. Kosmetikens historia är ett utmärkt ämne för en forskningsartikel med en presentation. Se hur smink användes under olika epoker, vad den var gjord av och hur historiska figurer påverkade sminktrender från tidigare epoker. Amelia Earhart är en underbar förebild vars liv du kan undersöka i din historieuppsats.


Hon var en flygare pionjär och en bästsäljande författare. Hennes försvinnande förblir ett mysterium. Historien om Eurovision song contest är ett lättsamt ämne med allvarliga politiska undertoner. Det var ursprungligen tänkt att förena alla länder i Europa efter kriget i en sångtävling, direktsänd på tv. Teaterns historia är ett fascinerande ämne för en forskningsuppsats. Teater dök först upp i antikens Grekland, genomgick betydande förändringar under renässansen, och det är fortfarande en populär konstform som täcker många genrer. Dödsstraffets historia är ett intressant ämne för en uppsats som man kan diskutera.


Dödsstraffet har en fascinerande och fruktansvärd historia och är fortfarande ett kontroversiellt ämne än idag. Du kan skriva en enastående forskningsuppsats om valfångstens historia. Människor har jagat valar sedan förhistorisk tid av olika anledningar, inklusive parfym och ljustillverkning. Ett annat spännande världshistoriskt ämne är Gold Rush. Även om guldrushen i Kalifornien är den överlägset mest kända, fanns det många andra fall genom historien, som går så långt tillbaka som det antika Egypten. Ett av de mer mystiska historieämnena som du kan skriva om är Stonehenge. Denna majestätiska stenstruktur har länge varit förknippad med druider.


De senaste upptäckterna tyder på att det användes som ett observatorium. Kanske ett ännu mer mystiskt ämne för historisk forskning är Egyptens pyramid. Det enda överlevande underverket i den antika världen, de är några av de största strukturerna som någonsin byggts, och deras historia är fortfarande spännande. Eller så kan du välja att skriva om den antika världens alla sju underverk! De är anmärkningsvärda byggnader och konstruktioner, av vilka alla utom en är helt förstörda, och vissa spekuleras i att aldrig ha existerat. På samma sätt kan du skriva ett papper om andra vackra byggnader, som den pittoreska Machu Picchu. En ikonisk citadell av inkacivilisationen, det anses nu vara ett av världens sju nya underverk.


En artikel om Jeanne d'Arc kan visa hur en enastående individ är kapabel att förändra historiens gång. Hennes liv är omgivet av många legender, och hon är fortfarande ett populärt ämne inom konsten. Det hölls under inbördeskriget och anses vara det största talet någonsin. En historisk forskningsartikel om feminism skulle kunna ge en tidslinje för kampen för jämställdhet. Ett av de mest spännande historieämnena som alla behöver veta om är den minoiska civilisationen – det första mycket avancerade samhället i Europa. Du kan prata om dess upptäckt i slutet av XIX, Knossos otroliga konst och dess många legender, inklusive den berömda labyrinten. Du kan välja att skriva en uppsats om ursprungsbefolkningens historia.


Tidslinjen för de första människorna som befolkade Australien är full av mysterier, och deras kultur är fortfarande fascinerande. En intressant uppsats kan skrivas om de tidigaste universiteten. De grundades långt tidigare i Asien och Afrika för att utbilda regeringstjänstemän och är ett fascinerande ämne att utforska. Du kan skriva ett spännande forskningsarbete om Alexandria — en stad i Egypten grundad av Alexander den store. I forna tider var det en stad utan dess like, och hade ett enormt inflytande på Medelhavskulturen. Medeltiden är full av intressanta historieämnen - du kan till exempel välja att skriva om medeltida magi.


Ett av de bästa ämnena om utforskandets historia är Nordpolsexpeditionerna. Den är full av dramatiska händelser, och det tog många misslyckade försök tills Nordpolen äntligen nåddes på XX-talet. De första engelska bosättningarna i Amerika är en av de viktigaste delarna av U.S. Den innehåller berättelser om svårigheter för de första nybyggarna, dåligt väder, hunger och konflikter med infödda invånare. Napoleon är en otroligt intressant historisk figur. Du kan skriva ett fantastiskt papper om hans imperiums uppgång och fall. Du kan fokusera på en specifik era i din uppsats - till exempel det viktorianska England. Denna period av historien, både fascinerande och skrämmande, inspirerar fortfarande otaliga romaner, filmer och T. Titanic är ett utmärkt ämne för en uppsats och en diskussion.


En varnande berättelse om ett lyxigt fartyg som sjönk på grund av kriminell vårdslöshet. Romanovs död är ett intressant historiskt ämne som fortfarande undersöks. Denna hemska berättelse inspirerade många myter, inklusive den om Anastasias överlevnad. På samma sätt kan du välja en uppsats om mordet på J. Lär dig mer om vad som orsakade det och vilka långsiktiga effekter det hade på den amerikanska nationen. Likaså var mordet på Martin Luther King en enorm tragedi för hela landet. Omständigheterna kring denna händelse är fortfarande inte helt klara, och det finns flera olika teorier om vad som hände. Tjernobylkatastrofen är ett fascinerande ämne som är mycket populärt idag. Se vad som ledde till tragedin, och vilka långsiktiga konsekvenser det fick för naturen och samhället. Berlinmurens fall är en avgörande händelse i modern historia.


Du kan skriva om livet i DDR och FRG före murens fall och jämföra det med vad som hände efteråt. Chivers Berättelsen om pistolen som förändrade världen. Hjälper det att känna till historien? av Adam Gopnik Vad lär oss historien? Se även bra artiklar och essäer Ett stort urval av de bästa fackböckerna från hela nätet. Amerikansk historia The Arrow of Disease av Jared Diamond När Columbus och hans efterträdare invaderade Amerika, var det mest potenta vapnet de bar deras bakterier. Men varför flödade inte dödliga sjukdomar åt andra hållet, från den nya världen till den gamla? Native Intelligence av Charles C. Mann Indianerna som först festade med de engelska kolonisterna var mycket mer sofistikerade än du lärde dig i skolan.


Men det var inte tillräckligt för att rädda dem How Slavery Really Ended in America av Adam Goodheart Hur ett oväntat byråkratiskt dilemma tvingade historiens hand The Case for Reparations av Ta-Nehisi Coates Tvåhundrafemtio år av slaveri. Nittio år av Jim Crow. Sextio år av separat men lika. Trettiofem år av rasistisk bostadspolitik. Tills vi räknar med våra sammansatta moraliska skulder kommer Amerika aldrig att bli hela Last Days of the Comanches av S. Gwynne Den sista läktaren av Comanche-nationen. Modern History A Brief History of the Corporation av Venkat Rao Det är ett slags dystert privilegium för de generationer som lever idag att se den långsamma undergången av en så spektakulärt effektiv intellektuell konstruktion.


The Age of Corporations närmar sig sitt slut How to Get Rich av Jared Diamond Varför var det européer som erövrade och koloniserade världen, snarare än kineserna eller folket i Indien eller Mellanöstern? Återföreningen av Klaus Wiegrefe När Berlinmuren föll i november förväntade ingen att Tyskland skulle återförenas mindre än ett år senare Tysklands osannolika diplomatiska triumf av Klaus Wiegrefe En inblick i återföreningsförhandlingarna. Böcker av Charles C. Mänsklighetens ursprung är starkt omtvistat, med flera teorier som förklarar potentiellt ursprung. Evolutionsteorin är en av de teorier som är allmänt accepterade.


Denna teori spårar människor tillbaka till sina ursprungliga former när de genomgick evolutionära stadier som Homo sapiens och Homo erectus. Befolkningen i alla regioner var ett resultat av att de tillgängliga områdena utnyttjades för att främja jordbruksverksamhet. På både östra och västra halvklotet spelade jordbruket en roll för att förändra de livsstilar som praktiserades i regionerna. På båda hemisfärerna innebar jordbruksmetoderna att människor skulle förändras från att vara pastoralister till att bli bönder, eftersom de kunde producera tillräckligt. Det är sant att hävda att händelserna som inträffade i C. E förändrade världens historia. Det här är eran som är krediterad för att föra civilisationen till världen.


Anna Frank var, till synes, bara en vanlig judisk flicka, som blev världsberömd för att ha skrivit en personlig dagbok. Det som gjorde hennes berättelse så speciell? En del av dess betydelse kommer från de extraordinära omständigheter som hennes familj var tvungen att leva under. En viktig aspekt av alla romerska stadskärnor är dess amfiteater. Den allmänna layouten för alla amfiteater har en oval, cirkulär eller halvcirkelformad plan och våningssittplatser.

No comments:

Post a Comment