Wednesday, February 9, 2022

Uppsats bullerföroreningar

Uppsats bullerföroreningar



En orimlig mängd störningar i miljön är farliga för boendeändamålet. Detta är något som har förändrats över tid och vi är nu mer medvetna om att buller utgör en fara lika mycket som andra former av föroreningar, uppsats bullerföroreningar. En studie visade att personer som inte var märkbart exponerade för industri- eller transportljud inte drabbades av hörselnedsättning som deras motsvarigheter som exponerades för industri- eller transportbuller. i viss utsträckning kommer uppenbarligen att bidra till att minska buller. Om oss Hem Om Projekt Rekommendationer Kontakta oss. Uppsats bullerföroreningar de tillgängliga bullerkontrollteknikerna inte är tillräckliga eller genomförbara, vi som individer kan också försöka vidta några åtgärder för att skydda oss från alla negativa effekter av förorening av buller, uppsats bullerföroreningar.





Primär sidofält



Bullerföroreningar också ljudföroreningar, ljudstörningar hänvisar till överdrivet och besvärande ljud uppsats bullerföroreningar är skadligt för hälsan. Bullerföroreningar avser förekomsten av sådana buller- eller ljudnivåer i miljön som är störande, irriterande och irriterande för levande varelser. Det är en av de största orsakerna till dövhet och andra hälsorisker. Även djur lider av överdrivet miljöbuller. I den här artikeln kommer vi att diskutera följande underämnen av bullerföroreningar ytterligare. Klicka på länkarna nedan för att direkt gå till relevant avsnitt. Orsaker till bullerföroreningar Effekter av bullerföroreningar Förebyggande av bullerföroreningar Orsaker till bullerföroreningar.


Eldsmäll: Eldsmäll sprängs för att göra stort ljud under firanden och festliga tillfällen. Det är vanligt att bevittna hur kex avfyras på livekonserter. Transportfordon: Bullerföroreningarna är allvarligast i städerna. De olika transportsätten land, luft och vatten som bilar, bussar, uppsats bullerföroreningar, tåg, spårvagnar, flygplan etc. producerar ljud som stör det mänskliga sinnet. Högtalare: Under sociala tillställningar och andra festliga uppsats bullerföroreningar, människor använder högtalare på ett omotiverat sätt. Fabriker och industrier: I stora städer finns det ett stort antal fabriker, bruk och industrier.


Dessa industriområden producerar enormt miljöbuller för att störa livsmiljöerna i närliggande bostadsområden. Hushållsapparater: Även i hemmet använder människor ett stort antal hushållsapparater som kvarn, mixer, uppsats bullerföroreningar, juicepress, etc. TV: TV orsakar också ljud och tv-tittande under långa timmar uppsats bullerföroreningar lika skadliga för öronen som de är för ögonen. Byggnad och konstruktion uppsats bullerföroreningar nära bostadsområden: Bygg- och anläggningsverksamheten innefattar användning av ljudproducerande utrustning såsom cementblandare, vägvält, kran, uppsats bullerföroreningar, etc.


Alla ovanstående aktiviteter producerar tillräckligt med buller för att störa hälsan och sinnet uppsats bullerföroreningar människor och andra levande kroppar. Vad är orsakerna till bullerföroreningar? Källor till bullerföroreningar Effekter av bullerföroreningar. Bullerföroreningar påverkar det mänskliga sinnet och kroppen negativt. De skadliga effekterna av buller är många. Det är den främsta orsaken till flera åkommor. Människolivskvaliteten blir störd. Barnens, de äldres eller de sjukas liv blir eländiga, uppsats bullerföroreningar. Hörselnedsättning och dövhet: Buller över det tolerabla tröskelvärdet är den främsta orsaken till hörselnedsättning och dövhet. Hjärtstörning: Buller ökar risken för hjärtstörningar inklusive kranskärlssjukdom eller ischemisk hjärtsjukdom IHD.


Huvudvärk: Mänskligt sinne kan bara tolerera ljud i begränsad utsträckning. Överdrivet ljud orsakar huvudvärk. Stress, spänning och aggressivitet: Konstant exponering för irriterande ljud kan orsaka stress och spänningar. Människors beteende blir ofta aggressivt. Oregelbundet blodtryck: För god hälsa är det mycket viktigt att upprätthålla normalt tryck i artärerna både under hjärtslagen och mellan hjärtslagen. Buller kan bidra till fluktuationer i blodtrycksnivåerna. Psykisk obalans och nervös svaghet: Psykisk uppsats bullerföroreningar är bland de värsta negativa effekterna av buller. Människor kan ha svårt att klara av sitt vanliga rutinliv, uppsats bullerföroreningar.


Mänskligt sinne kan inte acceptera ljud över en viss nivå. För mycket ljud kan leda till mental obalans och nervös funktionsnedsättning. Svårighet att prata: På grund av överdrivet buller blir det mycket svårt att prata på vägar eller i gallerior. Vissa effektiva åtgärder bör också vidtas uppsats bullerföroreningar problemet. Följande åtgärder kan vidtas för att förhindra uppsats bullerföroreningar förorening:. För att förebygga och kontrollera buller är det nödvändigt att skapa allmänhetens medvetenhet. Bara lag är inte tillräckligt. Människor måste göras medvetna om de skadliga konsekvenserna av buller.


Människor bör göras medvetna om att överdrivet ljud över vissa gränser kan orsaka dövhet. De bör veta att skador orsakade av ljudföroreningar ofta är irreversibla. Det bör finnas minsta möjliga användning av ljudproducerande instrument, uppsats bullerföroreningar. Det bör finnas lämpliga regler för användning av högtalare och andra enheter som alstrar buller utöver det som ligger utanför människors toleransgränser. Pollution Control Board och High Court har redan vidtagit effektiva åtgärder för att få ljudföroreningar under kontroll. Lämpliga åtgärder bör vidtas för att säkerställa detta uppsats bullerföroreningar relaterade restriktioner inte överträds.


Lagar mot föroreningar bör antas och upprätthållas. Förbud mot eldsmällare bör införas och elektriska horn bör ersättas med glödlampa horn. Användningen av mikrofoner bör kontrolleras och uppsats bullerföroreningar. Läs också: Bullerföroreningar i Wikipedia, uppsats bullerföroreningar. Historien upprepar sig själv – meningen, lärdomarna och utvidgningen av idén. Kort stycke om orsaker och effekter av markföroreningar. Essä om buddhism. Essä om orsaker till föroreningar. Essä om lösning av föroreningar. Kort stycke om vårsäsongen. Paragraf om vår nationella flagga för barn. Uppsats om vuxenutbildning — betydelsen och betydelsen av vuxenutbildning. Vikten av att läsa tidningar - Essä.


Uppsats om betydelsen av utbildning. Mitt mål i livet att bli lärare - Uppsats. Essä om hinduism. Av IMP CENTER. Föregående inlägg Historien upprepar sig själv – Mening, lärdomar och utvidgning av idén. Nästa inlägg Kort stycke om orsaker och effekter av markföroreningar. Du kanske också gillar. Paragrafer och artiklar. Föregående Nästa. Logga in. Välkommen, logga in på ditt konto. Glöm lösenord? Kom ihåg mig. Logga in Återställ ditt lösenord. ett lösenord kommer att skickas till dig via e-post.





citatuppsats



Det är den främsta orsaken till flera åkommor. Människolivskvaliteten blir störd. Barnens, de äldres eller de sjukas liv blir eländiga. Hörselnedsättning och dövhet: Buller över det tolerabla tröskelvärdet är den främsta orsaken till hörselnedsättning och dövhet. Hjärtstörning: Buller ökar risken för hjärtstörningar inklusive kranskärlssjukdom eller ischemisk hjärtsjukdom IHD. Huvudvärk: Mänskligt sinne kan bara tolerera ljud i begränsad utsträckning. Överdrivet ljud orsakar huvudvärk. Stress, spänning och aggressivitet: Konstant exponering för irriterande ljud kan orsaka stress och spänningar. Människors beteende blir ofta aggressivt. Oregelbundet blodtryck: För god hälsa är det mycket viktigt att upprätthålla normalt tryck i artärerna både under hjärtslagen och mellan hjärtslagen.


Buller kan bidra till fluktuationer i blodtrycksnivåerna. Psykisk obalans och nervös svaghet: Psykisk ohälsa är bland de värsta negativa effekterna av bullerföroreningar. Människor kan ha svårt att klara av sitt vanliga rutinliv. Mänskligt sinne kan inte acceptera ljud över en viss nivå. För mycket ljud kan leda till mental obalans och nervös funktionsnedsättning. Svårighet att prata: På grund av överdrivet buller blir det mycket svårt att prata på vägar eller i gallerior. Vissa effektiva åtgärder bör vidtas för att lösa problemet. Följande åtgärder kan vidtas för att förhindra bullerföroreningar:. För att förebygga och kontrollera buller är det nödvändigt att skapa allmänhetens medvetenhet. Bara lag är inte tillräckligt. Människor måste göras medvetna om de skadliga konsekvenserna av buller.


Människor bör göras medvetna om att överdrivet ljud över vissa gränser kan orsaka dövhet. De bör veta att skador orsakade av ljudföroreningar ofta är irreversibla. Det bör finnas minsta möjliga användning av ljudproducerande instrument. Det bör finnas lämpliga regler för användning av högtalare och andra enheter som alstrar buller utöver det som ligger utanför människors toleransgränser. Pollution Control Board och High Court har redan vidtagit effektiva åtgärder för att få ljudföroreningar under kontroll. Bullerföroreningar, om de inte kontrolleras, kommer att leda till avvikelser i den naturliga livsstilen och detta orsakades främst på grund av utvecklingen av vår värld. Evenemang med hög musik, band osv.


Var och en av oss är så själviska att vi förstör andra medmänniskors liv för att njuta av vårt eget. Höga ljud från olika sätt kan få en person att bete sig irriterad och till och med de blir sjuka med olika avvikelser i kroppen. Särskilt buller påverkar seniorer eftersom de är svagare än de var i sin unga ålder och deras organ åldras också med tiden. Gravida kvinnor rekommenderas också att hålla sig borta från så höga irriterande ljud som orsakar buller. Industrialisering, urbanisering etc. Många tekniskt utvecklade system och maskiner lyckades inte hålla sig säkra för att uppfylla de levande arternas hälsoföreskrifter.


Vår trumhinna är den del av vår kropp som hjälper till att ta emot ljudvibrationerna. Men när nivån passerar 80db blir ljudet smärtsamt och obehagligt både fysiskt och mentalt. Ett ljud sägs skapa buller när det blir outhärdligt för den levande varelsen som hör det, oavsett om det är människa, djur eller till och med en fågel, fisk, etc. Buller är en typ av förorening som bör kontrolleras effektivt för att upprätthålla ett lugnt och hälsosamt balanserat liv. Denna kontroll kommer också att hjälpa till att balansera vår natur också. Begränsad användning av maskiner som fordon, horn i dem, etc. i viss utsträckning kommer uppenbarligen att bidra till att minska buller. Buller är ett dagligt möte och de flesta anser inte att det är ett problem. Men de ljud vi hör är mest relaterade till aktiviteter i det dagliga livet och därför är människor vana vid dem.


Föroreningar är ett begrepp som har relaterats till kemikalier och stora problem i miljön utan tanke på att ha buller som förorening för miljön. Bullerföroreningar beskrivs dock som ljud som är störande eller irriterande som ständigt hörs i en miljö. Buller kan vara skadligt för individer och måste tas på allvar. Exempel på bullerföroreningar är flygplan, larm och gräsklippare. Frågan om bullerföroreningar måste beaktas eftersom det kan leda till allvarliga konsekvenser som hörselstörningar och så småningom hörselnedsättning.


Bullerföroreningar uppstår på olika sätt. Exponering för irriterande buller i omgivningen är beroende av de aktiviteter som görs. I en miljö där det finns mycket industriell verksamhet kommer industriljuden att vara framträdande för att förorena miljön. En annan orsak är den sociala interaktionen mellan människor. Under sociala interaktioner som evenemang och fester, finns det föroreningar av buller genom den höga musiken som spelas för att underhålla människor. Bullerföroreningar har påverkat individers liv på mer än ett sätt. Hälsoeffekter inkluderar utveckling av hälsoproblem som hörselnedsättning, sömnlöshet, stress och mental distraktion. Den andra effekten är den sänkta produktiviteten på arbetsplatsen på grund av bullerstörningar. Människor kräver maximal koncentration för att öka sin produktivitet.


Inverkan av buller kan märkas vid både enstaka exponeringar och multiexponeringar. Multipel exponering resulterar i hörselnedsättning när en individ utsätts för skadligt ljud mer än en gång. Hörselnedsättningen som upplevs vid enstaka exponering beror på storleken på ljudet som direkt kommer i kontakt med öronen. Ett skott kan till exempel orsaka hörselnedsättning inom en enda exponering. Sammanfattningsvis är det uppenbart att människor är mindre medvetna om buller. Orsakerna till buller är främst de aktiviteter som sker inom n miljö. Effekterna av buller upplevs sällan men de kan vara allvarliga.


Hörselnedsättning är en stor konsekvens av buller. Generellt sett bör bullerföroreningar tas på allvar precis som andra föroreningar. Bullerföroreningar är en typ av förorening som produceras av många saker oavsett om det är industrialiserat eller icke-industrialiserat ljud som påverkar hälsan hos växter, människor och djur i flera delar. Ofta ökande bullernivåer håller livet för personer av befintlig generation och framtida generationer i förhöjd risk. Omfånget av buller anstiftas av tillverknings- och icke-tillverkningskällorna.


Bullret från industriella källor består av utnyttjandet av enorma maskiner med förhöjd teknik som fungerar vid hög ljudnivå och hastighetskraft i de många aktiviteterna. Det finns få icke-industriella och industriella källor till bullerföroreningarna som anges nedan:. Skapandet av buller från det låga luftburna militära flygplanet har också inkluderat bullerföroreningarna till atmosfären, främst. Bullret från vägtrafiken växer gradvis i städerna som av motorer och avgassystem i bilar som bussar, lastbilar, motorcyklar, bilar, personbilar, etc.


De förhöjda strukturerna i metropolerna resulterar i att bullret ekar i den regionen under en viss period. Skapandet av den industriella enheten som bildas av industrianläggningarna genom att använda kompressorer, motorer, fläktar etc. Skapandet av ljud genom byggande av vägar, höga byggnader, vägar, stadsmotorvägar, etc. Skapandet av buller från järnvägarna från visselpipor, lokmotorer, växlings- eller växlingsoperationer och hornen inne på bangårdarna är för mycket effektiva när det gäller att producera den höga bullernivån eftersom de genererar den högsta bullernivån i närheten av dB på väg till fot.


Skapandet av buller inuti byggnaden från generatorer, VVS, hushållsutrustning, pannor, musik, dammsugare, luftkonditioneringsapparater, fläktar, köksapparater och andra högljudda händelser i området. Den ökande bullernivån minskar gradvis effektiviteten av arbetet hos individer. Det resulterar i olika sjukdomar som psykisk ohälsa och högt blodtryck för människor eftersom det distraherar sinnesfriden. Den höga bullernivån har skapat ett avgörande krav på den allmänna medvetenheten om effekter, källor och försiktighetsåtgärder för problemet.


Unga barn, såväl som studenter, måste uppmuntras att inte delta i de kraftiga bullerföroreningar som skapar handlingar såsom utnyttjande av den höga bullerproducerande utrustningen, etc. Bullerföroreningar, även kallade ljudföroreningar är en av de mest förekommande och farligaste formerna av föroreningar i världen. Ändå pratas eller görs väldigt lite om det. Det beror på att det inte påverkar oss direkt som andra former av föroreningar som vatten- och luftföroreningar gör. Men det är viktigt att förstå vad som orsakar det och vad som kan göras för att minska hotet med buller. Det finns ett antal mänskliga aktiviteter som orsakar buller. Ljud från trafiken som pip från fordon är en vanlig orsak. Dessutom leder tunga maskiner som stäms på byggarbetsplatser till en avsevärd ökning av nivåerna av buller.


Ljuden som genereras från flygplan, tåg, generatorer, kvarnar är andra källor till bullerföroreningar. Även arbetsplatser bidrar avsevärt till ökningen av buller. Högtalarna och hushållsljuden som TV-apparater är tillräckligt för att påverka hörselkapaciteten hos alla levande varelser. Även om vi omedelbart inser de skadliga effekterna av bullerföroreningar har på oss, är det faktiskt en orsak till många livsstilssjukdomar vi lider av idag. Till exempel är hörselnedsättning en direkt effekt av buller hos många människor. Människor som utsätts för höga ljud under större delen av dagen tenderar att lida av en gradvis hörselnedsättning. Men eftersom det inte inträffar på en dag, tenderar vi inte att inse effekten på oss.


Stora ljud leder också till störningar i sömnmönster. Om du har högtalare i din närhet under sena nätter kommer du att få svårt att sova. Detta påverkar direkt din allmänna hälsa. Dessutom leder det till ökade fall av personer som lider av högt blodtryck också. Skarpa och ljud gör det svårt för människor att kommunicera med varandra. Oförmågan att prata ordentligt under sådana omständigheter får oss att skrika vilket påverkar våra röstkörtlar. Det är också en känslomässig störning och påverkar oss mentalt. Det är inte de enda människorna som påverkas av buller. Det påverkar också det marina livet, särskilt valarna.


Vissa marina organismer använder ljud för att upptäcka mat och kommunicera med varandra. Men på grund av ökade ljudnivåer i haven och oceaner kan de inte göra det och därför påverkas. Det har dock skett en utbredd överträdelse av denna lag och det har inte gjorts många ansträngningar från de berörda myndigheterna för att genomföra den med full kraft. Bullerföroreningar är vanliga överallt, det är nästan omöjligt att eliminera det eftersom alla organismer kan kommunicera genom detta, inklusive mänskligheten. Bullerföroreningar kan inte utrotas men kan minskas så att de inte påverkar jordens liv negativt.


Även om ansträngningar görs av regeringen för att minska buller, men det kan inte minskas förrän folk själva tänker på att minska det. Varje föremål eller annan process som producerar ett högt buller faller under kategorin buller. På grund av den ökande urbaniseringen i Indien bor en del av befolkningen i städer, vilket gör det mycket trångt och där det är mer trängsel är det naturligt att producera buller och detta ger upphov till bullerföroreningar. Bullerföroreningar är i grunden uppdelade i två delar — naturliga bullerföroreningar och konstgjorda bullerföroreningar.


Naturliga bullerföroreningar uppstår från olika händelser som inträffar på jorden inkluderar alla incidenter som producerar någon form av ljud. Vulkanutbrott: Detta är ett naturligt fenomen, det genererar mycket buller och samtidigt orsakar det luftföroreningar och vattenföroreningar. Rumble of Clouds: Jordens klimat förändras ständigt på grund av vilka moln som bildas och på grund av deras åska genereras buller i ett stort område som orsakar bullerföroreningar. producera naturligt buller även om det inte skadar någon. Stora uppfinningar har gjorts av människor som producerar en stor mängd ljud som tåg, flygplan, ubåtar etc. Låt oss veta vad som orsakar konstgjorda bullerföroreningar:. Överljud med ljudhastigheten flygplan som rör sig i höga hastigheter producerar en hög mängd buller.


Bullerföroreningar orsakas av trafikfordon som skotrar, motorcyklar, bilar, bussar, bilrickshaws, traktorer, lastbilar, etc. som springer på vägarna varje dag. Bullret genereras också av maskiner som är engagerade i byggnadsarbeten såsom kranar, bulldozers, entreprenadutrustning etc. Ljudet från tågets spår såväl som ljudet av järnlådan när den går, bullret som genereras av tunnelbanan, tågets höga horn vars röst hörs i 2 kilometer. Enligt bullerregeln, om någon vill spela högtalare måste han först få tillstånd från distriktsdomaren, polischefen och biträdande polisintendent eller högre. LUFTFORORENINGAR ESSÄI VATTENFORORORENINGAR ESSÄI PLASTFORORENING.

No comments:

Post a Comment