Monday, February 21, 2022

Hälsovårdsuppsatser

Hälsovårdsuppsatser



Evidensbaserad medicin: en rörelse i kris? Referenser El-Rashidy, N. På grund av detta bör all vård- och omsorgspersonal ha kompetens i kommunikationsförmåga, hälsovårdsuppsatser. Detta ökar inte bara chansen att du hör allt som sägs av patienten utan visar också patienten dig hälsovårdsuppsatser lyssnar mycket på deras frågor. Det är plattare än en traditionell hierarki, med flera av de byråkratiska lagren borttagna. pdf Baicker, K.





Vänligen registrera dig för så lite som 36 cent per dag för att fortsätta titta på vår webbplats.



En IPS-uppsats av Michael R. Winther, ordförande för Institutet för principiella studier. Följande artikel publicerades ursprungligen tidigt. Vid den tidpunkt då han skrev den här artikeln var Mike Winther verkställande direktör för Society for Handicapped, en Modesto, hälsovårdsuppsatser, Kalifornien-baserad välgörenhet. Även om den här artikeln skrevs för över ett decennium sedan, anser vi att den fortfarande är aktuell och relevant för sjukvårdskrisen som återigen är förstasidesnyheter i Amerika. Vi hoppas att denna återpublicering kommer att vara till pedagogisk fördel för vår nuvarande läsekrets, hälsovårdsuppsatser. Debatten om sjukvård i Amerika är nu förstasidesnyheter nästan varje dag. Alla verkar vara överens om att det är något fel med systemet och att något bör göras — men vad ska vi göra?


Denna fråga är självklart viktig för alla amerikaner, men den är av mycket större betydelse för dem som på grund av funktionshinder eller hälsovårdsuppsatser, befinner sig mer beroende av sjukvård än genomsnittsamerikanen. Sanningen är att funktionshindrade och äldre har störst nytta av ett bra sjukvårdssystem. Omvänt är det funktionshindrade och äldre som kommer att drabbas hårdast av ett dåligt system. I den här artikelserien kommer vi att försöka gå förbi det politiska spelet och titta på de verkliga orsakerna och lösningarna på våra problem inom vården.


Vi kommer också att titta på erfarenheterna från andra industriländer som har hälsovårdsuppsatser system som mycket liknar det som föreslås i Amerika. En bra läkare skriver aldrig ut medicin utan att först ge patienten en fullständig undersökning. En felaktig diagnos kan leda till att fel läkemedel administreras. När vi pysslar med hälsan hos en hel nation, borde vi vara mindre hälsovårdsuppsatser i vår diagnos? När jag tittar på sjukvårdsdebatten är en av mina största bekymmer att det är väldigt lite betoning på att identifiera orsakerna till problemet. Ja, hälsovårdsuppsatser, alla vet att sjukvårdskostnaderna går igenom taket, men förstår vi verkligen varför?


Jag tvivlar på det hälsovårdsuppsatser in förstår verkligen varför kostnaderna är utom kontroll, men de flesta av dessa människor tror att de har en lösning ändå. Otillräckligt utbud av vårdgivare. Överanvändning av tjänster överskottsefterfrågan. Brist på konsumentprismedvetenhet. Livsstilar och aktiviteter med hög risk för amerikaner, hälsovårdsuppsatser. De två första punkterna på listan avser utbud och efterfrågan på sjukvård. En förståelse för utbud och efterfrågan är helt avgörande för alla diskussioner om priser. Priset är helt enkelt där utbud och efterfrågan möts. I detta avseende är medicinsk vård inte annorlunda än någon annan produkt eller tjänst.


Denna omedelbara brist på läkare hälsovårdsuppsatser resultera i långa hälsovårdsuppsatser, och de läkare som stannar kvar i praktiken skulle höja sina priser avsevärt. Det minskade utbudet skapar brister och prisökningar. Istället för att pensionera läkare, tänk om det på magiskt sätt kunde fördubbla antalet välutbildade och kvalificerade läkare? Det skulle säkert vara lite eller ingen väntan på att träffa en läkare, och priserna för ett kontorsbesök skulle sjunka avsevärt. Det ökade utbudet skapar bättre tillgänglighet och sänkta priser. Tanken på att utöka antalet läkare, sjuksköterskor m.m.


Men sanningen i saken är att det inte finns något överutbud av vårdgivare; i själva verket är det precis tvärtom. Statistik över den genomsnittliga arbetsveckan för U. läkare förstärker vad hälsovårdsuppsatser läkare säger till mig: de arbetar mycket långa timmar, de träffar fler patienter än någonsin tidigare och de kan fortfarande inte hålla jämna steg med efterfrågan. läkare som kommit ut från sina hem är fulla av jobberbjudanden. U. har ungefär läkarutbildningar som varje snitt cirka antagning per år. Davis Medical School, med 93 tjänster, har över 5 sökande varje år. Vissa medicinska skolor kommer att ha över 10 ansökningar i år. Tyvärr kommer många av våra bästa och smartaste studenter aldrig att ta sig in på läkarutbildningen. Istället för att öka antalet läkarutbildningar har vissa medicinska skolor faktiskt minskat antalet årliga antagningar.


Davis Medical Hälsovårdsuppsatser antagna studenter varje år; de erkänner nu Eftersom vår befolkning har blivit större och äldre har vårt utbud av utbildade läkare, sjuksköterskor och andra yrkesverksamma inte hängt med den ökade efterfrågan. Det borde inte komma som någon överraskning att sjukvårdskostnaderna stiger. Vad som är förvånande är att inget av de aktuella sjukvårdsförslagen gör några ansträngningar för att hantera utbudet av vårdgivare. Efterfrågan på hälsovårdstjänster ökar verkligen avsevärt i Amerika. Det finns fyra huvudsakliga orsaker till denna ökning i efterfrågan: 1 Amerikas åldrande, 2 dåliga hälsovanor och livsstilar för amerikaner, 3 behoven hos kanadensare och andra som köper mycket av sin sjukvård i USA, hälsovårdsuppsatser.


De två första faktorerna på denna lista diskuteras flitigt i media, men de två sista ignoreras till stor del. De flesta kommentatorer har diskuterat effekterna av en åldrande befolkning på efterfrågan på sjukvård. Eftersom medicinsk vetenskap gör det möjligt för oss att leva längre, ökar det också antalet år som vi konsumerar sjukvård. Det borde vara uppenbart att äldre generellt sett konsumerar mer sjukvård än unga. När babyboomgenerationen närmar sig sina gyllene år kommer även detta att lägga ytterligare stress på våra vårdgivare, hälsovårdsuppsatser. En andra faktor som påverkar behovet av hälso- och sjukvård härrör från de riskabla livsstilsvalen som vissa medlemmar av samhället gör. Riskfyllda beteenden som rökning, drogmissbruk och gängmedlemskap, för att bara nämna några, leder till en tung börda på vårt sjukvårdssystem.


Även om dessa problem alltid kommer att finnas hos oss, måste vi vara försiktiga så att vår offentliga hälsovårdspolicy inte uppmuntrar dessa riskabla aktiviteter. Gör inga misstag – universell hälsovård får de hälsomedvetna skattebetalarna att betala för de överdrivna medicinska behoven hos dem som väljer att inte skydda sin hälsa. I många industriländer med statligt styrda sjukvårdssystem, drogmissbrukare hälsovårdsuppsatser prostituerade ges riklig och gratis sjukvård på skattebetalarnas bekostnad medan många äldre och funktionshindrade nekas medicinska ingrepp eftersom de är mindre produktiva medlemmar av samhället. Den tredje faktorn som ställer stor efterfrågan på vårt sjukvårdssystem kan överraska många läsare, hälsovårdsuppsatser.


Förutom att tillgodose amerikanernas behov, tillhandahåller våra vårdgivare också vård till många invånare i andra länder. Av primär betydelse är kanadensare, av vilka många reser till USA. för medicinska tjänster, hälsovårdsuppsatser. På grund av Kanadas geografi bor de flesta kanadensare i den södra tredjedelen av landet och kan resa till U.S.A, hälsovårdsuppsatser. på kort tid. Till exempel är väntan på ett cellprov i de flesta områden i Kanada 5 månader, och väntan på höftprotesoperation är cirka 18 månader. Resultatet är förutsägbart: många kanadensare, särskilt mellan- och höginkomstfamiljer, hälsovårdsuppsatser, tycker att det till och med är frestande att komma till U.S. för vård. Dessa människor kommer till U.S.


I vissa fall, hälsovårdsuppsatser, den kanadensiska regeringen kommer att betala en del av räkningen för USA. sjukhusbesök, men många kanadensare kommer med vetskapen om att de kommer att betala mycket, om inte alla, av kostnaden, hälsovårdsuppsatser. Hur betydelsefull är denna medicinska gränsövergång? för en betydande del av sin sjukvård. Dessa är viktiga saker att komma ihåg när någon säger till dig att det kanadensiska systemet är önskvärt eftersom de har lägre sjukvårdskostnader per capita. Hälsovårdsuppsatser den fjärde betydande faktorn som orsakar högre efterfrågan på hälso- och sjukvård härrör från det ökade beroendet av tredje parts sjukförsäkring.


I takt med att allt fler får en heltäckande sjukförsäkring har vi färre kostnadsmedvetna konsumenter när det gäller att köpa sjukvård. Detta gäller både privata försäkringar och statliga försäkringar. Jag måste erkänna att vår familj är mer benägen att gå till läkaren när vi har uppfyllt vår självrisk – att veta att vår försäkring kommer att betala hela eller större delen av räkningen. Detta är den mänskliga naturen, och det är en mycket bra anledning till varför universell heltäckande sjukförsäkring kommer att avsevärt öka efterfrågan på medicinsk vård. Vissa hävdar att överutnyttjande kan förhindras så länge det krävs en liten egenavgift av den försäkrade vid varje läkarbesök. När försäkringen börjar täcka troliga och rutinmässiga utgifter är det aldrig ett smart ekonomiskt beslut.


Låg självrisk, omfattande täckning uppmuntrar människor att överutnyttja tjänster, hälsovårdsuppsatser. Denna ökade efterfrågan leder till press uppåt på medicinpriserna. Du kan bara gå till din mekaniker, få jobbet gjort, och mekanikern skulle få ersättning från ditt försäkringsbolag. Mekaniker skulle säkert vara mycket upptagen. Jag kan faktiskt föreställa mig att ett system som detta skulle förbättra lönsamheten för en bilverkstad i den utsträckning att många nya butiker skulle öppna upp och befintliga butiker skulle anställa fler mekaniker. Föreställ dig nu vad som skulle hända om vi antog en lag som begränsade utbudet av mekanik. Säkert kostnaden för bilreparationer och kostnaden för bilförsäkring hälsovårdsuppsatser skulle gå genom taket. Låter bekant? När familjer bara köper katastrofala sjukvårdskostnader och betalar andra sjukvårdskostnader ur egen ficka, visar studier att de totala sjukvårdskostnaderna sjunker.


Många anställda som omfattas av dessa planer skulle sannolikt välja högre avdragsgill försäkring eller helt enkelt större sjukförsäkring om det inte var för det faktum att arbetsgivaren kan ge denna förmån skattefritt. Sjukförsäkring är en viktig och nödvändig del av alla bra hälso- och sjukvårdssystem, men sjukförsäkring, som alla försäkringar, är bara kostnadseffektiva när den täcker osannolika händelser som större operationer eller sjukdomar. Vår nuvarande regeringspolicy uppmuntrar arbetsgivare och konsumenter att köpa försäkringar hälsovårdsuppsatser det vore normalt oklokt.


Slutresultatet är att miljontals konsumenter inte har någon lust att spendera sina sjukvårdsdollar klokt, och många uppmuntras att överutnyttja systemet. Ska vi bli förvånade över att sjukvårdspriserna stiger? Vad kommer att hända med efterfrågan – och därefter med priserna – om vi godkänner en offentligt finansierad omfattande allmän sjukförsäkring för alla? Visst, vissa kanske kommer ihåg ransonering av bensin och andra strategiska material under andra världskriget, men de flesta av oss har ingen aning om hur svårt livet kan vara när en livsviktig hälsovårdsuppsatser eller tjänsten ransoneras av regeringen. Hälsovårdsuppsatser, om inte tillräckligt många amerikaner motsätter sig, kommer vi att vara under ett ransoneringssystem för vår sjukvård inom några korta år.


Den tidiga Clinton-planen är fräck nog för att genomföra ransonering och kalla den precis så.





pojken i den randiga pyjamasuppsatsen



En av de många frågorna är återtagandefrekvensen. Patienterna behandlas ofta och återvänder sedan till sjukhuset igen med återfall, återkommande sjukdom eller ny försämring av tillståndet. Återintagningsfrekvensen belastar det medicinska systemet och sjukförsäkringarna mycket. Enligt […]. Förespråkar språkligt och kulturellt lämpliga […]. Skillnader i psykisk hälsa påverkar en stor del av befolkningen i hela USA. Men ingen är mer påverkad av instabil mental hälsa än militären och deras familjer. Med det ökade behovet av säkerhet i olika delar av världen, utplaceras militära soldater för att hjälpa till att säkra och skydda […].


Intäktskällor och syfte Medicare är ett federalt program som skapades för att betala för hälsovård för äldre amerikaner såväl som yngre med funktionshinder. Vid 65 års ålder påbörjas automatisk inskrivning. Den omfattar 49 miljoner människor, av vilka lite mer än 8 miljoner är funktionshindrade och drygt 40 miljoner är […]. Denna policyanalys kommer att undersöka sambandet mellan politisering av det reproduktiva […]. I varje avancerad demokratisk industri finns det en rätt till hälso- och sjukvård. Detta beror på att hela befolkningen har rätt att ge folkhälsoskydd där det finns risk för skador, sjukdomen samt livssäkerhet i medicinska frågor.


Det finns en institution som har inrättats för att tillhandahålla försäkran […]. Sedan införandet och det fortsatta genomförandet av Affordable Care Act har miljontals individer nu tillgång till hälso- och sjukvård som inte tidigare. Med denna tillströmning av patienter till hälso- och sjukvården har det blivit en ökad efterfrågan på primärvårdsgivare i en hälsovårdsmiljö som redan hanterar brist, Buppert, A […]. Tillgång till prisvärd sjukvård är ett stort problem i Amerika. Oavsett om amerikaner har att göra med enorma mängder medicinska skulder, försöker hitta försäkringar som ger adekvat täckning, eller försöker hitta försäkringar som de har råd med, hanterar miljontals amerikaner frågor om att få kvalitetssjukvård dagligen.


Enligt USA […]. Hälsovård, något varje människa måste ha men ändå är det något som kan vara väldigt svårt för vissa att få. Företag och människor i […]. Ledning har varit ett allvarligt problem som drabbat en stor befolkning av amerikanska arbetare. Trots införandet av Obama-vård i Amerika, är dess effektivitet ännu inte realiserat. Detta beror på ledningsfaktorer inklusive politiska och organisatoriska faktorer. Politik och sjukvårdsorganisation var med och påverkade sjukvården i USA. Detta papper […]. HUVUDIDÉ 5- MÖJLIG LÖSNING: TERAPI Ämnessats: Även om det inte finns många lösningar, har terapi visat sig vara en av de bästa behandlingarna för människor som har upplevt trauma.


Bevis: Från en tidigare uttalad bok av Collins, Det råder allmän enighet om att förutom att behandla symtomen på PTSD, även behandling av störningar relaterade […]. Enligt artikeln har forskning visat ett brett spektrum av faktorer som påverkar risken för diabetes, vilket är ett epidemiskt problem i USA. särskilt bland invandrare. Artikeln täckte dock tre grundläggande rädslafaktorer som hindrar invandrare från att söka sjukvård. Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? Ge oss […]. Sammanfattning En sjukförsäkringsspecialist är en konnotativ term som används för att beskriva yrkesverksamma inom sjukförsäkringsområdet som har till uppgift att bearbeta medicinska anspråk, föra patientjournaler samt medicinsk kodning.


De kan också kallas medicinska kodare, ersättningsspecialister, medicinska assistenter och medicinska tekniker och till och med hävda […]. När Baby Boomer-generationen börjar bli äldre, står vårdpersonal inför en ökad patientbelastning. Övertid har många studier fortsatt visa den viktiga tillgången […]. Det finns uppskattningsvis 5 miljoner latinamerikanska migrantarbetare LMW i USA. Många LMW kommer från missgynnade bakgrunder som tvingar dem att söka arbete i USA. Majoriteten av LMW:er går in i U.S. ensam, har låga nivåer av […]. Inledning Det finns gott om debatt i USA om uteslutningen av illegala invandrare från sjukförsäkringen.


Det finns gott om argument från de vita lagstiftarna som stödjer detta. Deras motivering är att först och främst minska antalet illegala invandrare i USA. FAIR och […]. Hemlöshet i LA är inte ett isolerat fall i U. S utan snarare offentlig emission från s sedan representerar ett enormt problem för flera städer såväl som för till stor del befolkade stater. Människor står inför detta problem dagligen; varje gång vi väntar vid trafikljusen på gatan kommer hemlösa människor till […]. Todd Young är en amerikansk politiker och U. representant för 9:e distriktet i Indiana från Han valdes in i USA. Senat i och tjänstgör i många utskott. Young representerar det republikanska partiet och har många konservativa åsikter. Två ställningstaganden han känner starkt för är sjukvård och abort.


Att vara ett starkt pro-liv […]. Ett antal försiktighetsåtgärder krävs för att utföra hälso- och sjukvårdstjänster. Läkemedelsadministration är en noggrann titt på och övervägande […]. har ungefär läkarutbildningar som varje snitt cirka antagning per år. Davis Medical School, med 93 tjänster, har över 5 sökande varje år. Vissa medicinska skolor kommer att ha över 10 ansökningar i år. Tyvärr kommer många av våra bästa och smartaste studenter aldrig att ta sig in på läkarutbildningen. Istället för att öka antalet läkarutbildningar har vissa medicinska skolor faktiskt minskat antalet årliga antagningar. Davis Medical School antog studenter varje år; de erkänner nu Eftersom vår befolkning har blivit större och äldre har vårt utbud av utbildade läkare, sjuksköterskor och andra yrkesverksamma inte hängt med den ökade efterfrågan.


Det borde inte komma som någon överraskning att sjukvårdskostnaderna stiger. Vad som är förvånande är att inget av de aktuella sjukvårdsförslagen gör några ansträngningar för att hantera utbudet av vårdgivare. Efterfrågan på hälsovårdstjänster ökar verkligen avsevärt i Amerika. Det finns fyra huvudsakliga orsaker till denna ökning i efterfrågan: 1 Amerikas åldrande, 2 dåliga hälsovanor och livsstilar för amerikaner, 3 behoven hos kanadensare och andra som köper mycket av sin sjukvård i USA. De två första faktorerna på denna lista diskuteras flitigt i media, men de två sista ignoreras till stor del. De flesta kommentatorer har diskuterat effekterna av en åldrande befolkning på efterfrågan på sjukvård.


Eftersom medicinsk vetenskap gör det möjligt för oss att leva längre, ökar det också antalet år som vi konsumerar sjukvård. Det borde vara uppenbart att äldre generellt sett konsumerar mer sjukvård än unga. När babyboomgenerationen närmar sig sina gyllene år kommer även detta att lägga ytterligare stress på våra vårdgivare. En andra faktor som påverkar behovet av hälso- och sjukvård härrör från de riskabla livsstilsvalen som vissa medlemmar av samhället gör. Riskfyllda beteenden som rökning, drogmissbruk och gängmedlemskap, för att bara nämna några, leder till en tung börda på vårt sjukvårdssystem. Även om dessa problem alltid kommer att finnas hos oss, måste vi vara försiktiga så att vår offentliga hälsovårdspolicy inte uppmuntrar dessa riskabla aktiviteter. Gör inga misstag – universell hälsovård får de hälsomedvetna skattebetalarna att betala för de överdrivna medicinska behoven hos dem som väljer att inte skydda sin hälsa.


I många industriländer med statligt styrda hälso- och sjukvårdssystem ges drogmissbrukare och prostituerade riklig och gratis sjukvård på skattebetalarnas bekostnad, medan många äldre och funktionshindrade nekas medicinska ingrepp eftersom de är mindre produktiva medlemmar av samhället. Den tredje faktorn som ställer stor efterfrågan på vårt sjukvårdssystem kan överraska många läsare. Förutom att tillgodose amerikanernas behov, tillhandahåller våra vårdgivare också vård till många invånare i andra länder. Av primär betydelse är kanadensare, av vilka många reser till USA. för medicinska tjänster. På grund av Kanadas geografi bor de flesta kanadensare i den södra tredjedelen av landet och kan resa till U.S.A. på kort tid. Till exempel är väntan på ett cellprov i de flesta områden i Kanada 5 månader, och väntan på höftprotesoperation är cirka 18 månader.


Resultatet är förutsägbart: många kanadensare, särskilt mellan- och höginkomstfamiljer, finner det frestande till och med nödvändigt att komma till U.S.A. för vård. Dessa människor kommer till U.S. I vissa fall kommer den kanadensiska regeringen att betala en del av räkningen för USA. sjukhusbesök, men många kanadensare kommer med vetskapen om att de kommer att betala mycket, om inte alla, av kostnaden. Hur betydelsefull är denna medicinska gränsövergång? för en betydande del av sin sjukvård. Dessa är viktiga saker att komma ihåg när någon säger till dig att det kanadensiska systemet är önskvärt eftersom de har lägre sjukvårdskostnader per capita. Den fjärde betydande faktorn som orsakar högre efterfrågan på sjukvård härrör från det ökade beroendet av tredje parts sjukförsäkring.


I takt med att allt fler får en heltäckande sjukförsäkring har vi färre kostnadsmedvetna konsumenter när det gäller att köpa sjukvård. Detta gäller både privata försäkringar och statliga försäkringar. Jag måste erkänna att vår familj är mer benägen att gå till läkaren när vi har uppfyllt vår självrisk – att veta att vår försäkring kommer att betala hela eller större delen av räkningen. Detta är den mänskliga naturen, och det är en mycket bra anledning till varför universell heltäckande sjukförsäkring kommer att avsevärt öka efterfrågan på medicinsk vård. Vissa hävdar att överutnyttjande kan förhindras så länge det krävs en liten egenavgift av den försäkrade vid varje läkarbesök.


När försäkringen börjar täcka troliga och rutinmässiga utgifter är det aldrig ett smart ekonomiskt beslut. Låg självrisk, omfattande täckning uppmuntrar människor att överutnyttja tjänster. Denna ökade efterfrågan leder till press uppåt på medicinpriserna. Du kan bara gå till din mekaniker, få jobbet gjort, och mekanikern skulle få ersättning från ditt försäkringsbolag. Mekaniker skulle säkert vara mycket upptagen. Jag kan faktiskt föreställa mig att ett system som detta skulle förbättra lönsamheten för en bilverkstad i den utsträckning att många nya butiker skulle öppna upp och befintliga butiker skulle anställa fler mekaniker. Föreställ dig nu vad som skulle hända om vi antog en lag som begränsade utbudet av mekanik. Säkert skulle kostnaden för bilreparationer och kostnaden för bilförsäkringspremier gå igenom taket.


Låter bekant? När familjer bara köper katastrofala sjukvårdskostnader och betalar andra sjukvårdskostnader ur egen ficka, visar studier att de totala sjukvårdskostnaderna sjunker. Många anställda som omfattas av dessa planer skulle sannolikt välja högre avdragsgill försäkring eller helt enkelt större sjukförsäkring om det inte var för det faktum att arbetsgivaren kan ge denna förmån skattefritt. Sjukförsäkring är en viktig och nödvändig del av alla bra hälso- och sjukvårdssystem, men sjukförsäkring, som alla försäkringar, är bara kostnadseffektiva när den täcker osannolika händelser som större operationer eller sjukdomar. Vår nuvarande regeringspolicy uppmuntrar arbetsgivare och konsumenter att fatta beslut om försäkringsköp som normalt skulle vara oklokt. Slutresultatet är att miljontals konsumenter inte har någon lust att spendera sina sjukvårdsdollar klokt, och många uppmuntras att överutnyttja systemet.


Ska vi bli förvånade över att sjukvårdspriserna stiger? Vad kommer att hända med efterfrågan – och därefter med priserna – om vi godkänner en offentligt finansierad omfattande allmän sjukförsäkring för alla? Visst, vissa kanske kommer ihåg ransonering av bensin och andra strategiska material under andra världskriget, men de flesta av oss har ingen aning om hur svårt livet kan vara när en viktig produkt eller tjänst ransoneras av regeringen. Ändå, om inte tillräckligt många amerikaner motsätter sig, kommer vi att vara under ett ransoneringssystem för vår sjukvård inom några korta år. Den tidiga Clinton-planen är fräck nog för att genomföra ransonering och kalla den precis så. Jag misstänker dock att innan denna lagstiftning – eller liknande lagstiftning – antas, kommer alla hänvisningar till ransonering att ges mer acceptabla namn.


I en ny artikel i Journal of the American Medical Association skriver David Orentlicher en läkare och advokat:. När USA går mot ett system med universell tillgång till grundläggande hälsovårdsförmåner är det tydligt att inte alla medicinskt fördelaktiga behandlingar kommer att tillhandahållas. Även om det finns en hel del slösaktiga hälsovårdsutgifter, anser de flesta kommentatorer att tillräckliga kostnadsbesparingar inte kan uppnås utan vissa restriktioner för användbara tjänster. Denna slutsats borde inte förvåna någon som har läst de två första artiklarna i den här serien. Eftersom utbudet av sjukvård i Amerika begränsas på konstgjord väg, och eftersom efterfrågan ökar, är prisökningar det naturliga resultatet. Bevisen för att någon form av universell hälsovårdssocialiserad medicin kommer att resultera i ransonering är överväldigande.


För det första har varje land som har antagit någon form av nationell hälsovård eller allmän hälsovård gjort ransoneringen av tjänster till en del av sitt system. För det andra, de som främjar universell hälsovård i Amerika medger lätt att ransonering kommer att vara nödvändig. För det tredje, även våra nuvarande offentligt finansierade hälsoprogram för fattiga, äldre och funktionshindrade begränsar nödvändig och nyttig vård. Som tur är, under vårt nuvarande icke-universella system, är det bara de statliga betalningarna för sjukvård som ransoneras. Det innebär att ett myndighetsbeslut att inte ge ett visst medicinskt ingrepp inte hindrar patienten från att hitta extern finansiering för kostnaden.


Detta skulle inte vara fallet under de flesta universella hälsovårdsprogram, som faktiskt skulle ransonera själva sjukvården. Enligt dessa förslag skulle vissa förfaranden vara otillgängliga för vissa individer oavsett deras betalningsförmåga. Även om detta inte är en särskilt trevlig bild för någon, är den särskilt dyster för funktionshindrade. Resultatet är att sjukvårdspengar kommer att gå oproportionerligt mycket till de unga och kapabla. Erfarenheterna från industriländerna i Europa stöder denna slutsats. Inte bara handikappade och äldre vägras behandling som är tillgänglig för yngre eller icke-handikappade patienter, utan dessa system uppmuntrar personer med funktionshinder att frivilligt ställa upp för eutanasi barmhärtighetsdöd.


I Holland, till exempel, föreslår läkare självmord till icke-terminalt sjuka försvagade patienter. Enligt London Sunday Observer ges dödshjälp till personer med diabetes, multipel skleros och reumatism. Artiklar i brittiska medicinska tidskrifter har rapporterat att kostnadsbegränsning är det överordnade målet för de flesta europeiska medicinska system. Det finns inget bättre sätt att begränsa kostnaderna än att eliminera de som kräver betydande mängder sjukvård. I Amerika har vi gjort stora ansträngningar för att förhindra diskriminering av funktionshindrade.


Kongressen har antagit många lagar som försöker skydda rättigheterna för funktionshindrade, inklusive den senaste Americans With Disabilities Act ADA. Trots alla dessa lagar tror dock många juridiska och medicinska experter att den kommande hälsovårdsransoneringen kommer att tillåta ransoneringsmetoder som skulle göra det mycket svårt för vissa funktionshindrade att få vissa typer av medicinsk vård. En av dessa experter är David Orentlicher, som citeras ovan. I sin senaste artikel diskuterar han många av de juridiska frågorna som rör Americans with Disabilities Act och hälsovårdsransonering. Han gör ett starkt argument för uppfattningen att ADA förmodligen inte skulle förhindra den negativa effekten av ransonering på funktionshindrade och äldre.


Som diskuterats i del ett och två av denna serie innebär de verkliga lösningarna på de höga kostnaderna för vår sjukvård att öka utbudet av vårdgivare och minska beroendet av tredje parts betalare. Tyvärr ignorerar de stora medierna och våra förtroendevalda denna viktiga fråga. När vi tittar på sjukvårdssystemen i Europa och Kanada är det tydligt att deras system är sämre än våra egna. Varför pressar då våra politiker oss att anta planer som systemen i Kanada och Europa? Vi bör komma ihåg att alla lider när vården ransoneras, men de äldre och funktionshindrade har definitivt mest att frukta.


Varje år i Amerika samlar ideella organisationer och välgörenhetsorganisationer in hundratals miljoner dollar för att hjälpa till att tillhandahålla medicinsk vård och medicinsk utrustning till de fattiga. Dessa grupper inkluderar kyrkor, serviceklubbar, stiftelser, professionella föreningar och en mängd andra välgörenhetsorganisationer. De kan tillhandahålla medel och – som ett resultat – medicinsk vård till ett oräkneligt antal låginkomsttagare utan tillstånd från någon statlig myndighet. I vårt nuvarande hälsovårdssystem, som med nästan alla delar av vår ekonomi, kan pengar köpa nästan alla produkter eller tjänster som konsumenten anser vara nödvändiga. Även om detta är en skrämmande tanke för dem med tunna fickböcker, ger åtminstone detta system en öppen dörr genom vilken välgörenhetsorganisationer kan ge hjälp. Som chef för en organisation som ägnar en del av sin budget till att köpa medicintekniska produkter för personer med begränsad inkomst, är jag oroad över höga sjukvårdspriser, men jag är ännu mer oroad över tillgängligheten av sjukvård.


Högre priser kan kräva att vi samlar in mer pengar för att hjälpa någon, och högre priser kan till och med minska antalet människor som vi kan hjälpa, men vi kan åtminstone fortfarande hjälpa. Men om sjukvården är otillgänglig eller om den är ransonerad, kommer ingen insamling att köpa de nödvändiga tjänsterna för våra kunder. Under dessa föreslagna hälsovårdsplaner kommer det att finnas två typer av hälsovård: prisvärd vård och ingen vård. Var lämnar detta våra välgörenhetsinsatser? Det innebär att vissa organisationer kommer att stänga sina dörrar.


Andra kommer helt enkelt att styra bort sina ansträngningar från hälso- och sjukvård till andra aktiviteter. Detta kommer oundvikligen att lämna fler människor utan vård, och det kommer att avsevärt öka den ekonomiska bördan på regeringen när den försöker fylla tomrummet. Eftersom regeringen gör mer inom ett specifikt område kommer privata välgörenhetsorganisationer i allmänhet att göra mindre. När jag nyligen besökte en pensionerad släkting, plockade jag upp en tidning från soffbordet. Det var en välkänd och allmänt spridd publikation som tas emot av miljontals pensionerade amerikaner. En av artiklarna innehöll en undersökning som bad äldre medborgare i många industriländer att ange sin största oro inom hälsovården.


En hög andel seniorer i Amerika uppgav att kostnaderna för sjukvård var deras största oro. Artikeln påpekade att U. är det enda industrialiserade landet som saknar någon form av universell socialiserad hälsovård. Denna observation är helt korrekt. Påfallande frånvarande i artikeln var dock något omnämnande av vad de europeiska och kanadensiska seniorerna ansåg var deras största hälsoproblem. Men baserat på vad vi vet om dessa system kan vi med tillförsikt dra slutsatsen att tillgänglighet och väntetider förmodligen skulle vara högst upp på listan för invånare i dessa länder.


Det enda sättet att göra mer medicinsk vård tillgänglig för vissa utan att ta den ifrån andra är att ha fler utförare i systemet. Trenden i det moderna samhället går mot strävan efter mer och mer säkerhet.

No comments:

Post a Comment