Monday, February 14, 2022

Essä om utdöda arter

Essä om utdöda arter



Tillsammans med uppsats om utdöda arter dinosaurier, många andra arter försvann också. Till exempel har öarter utvecklats på en begränsad plats mot en begränsad uppsättning utmaningar. Som ett resultat av detta har de flesta arter kunnat återhämta sig i takt med att jordbruket och virkesverksamheten har förändrats. Trots förekomsten av liv och många arter är det nu känt från fossilregistret att massiva dödsfall av hela arter också inträffade. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essay Inställningar Logga ut.





På odds med evolutionsteorin



Linjer Därför säger författaren att återföra utdöda arter kan reparera skadan och förlusten av tidigare arter. Istället för att utrota arter bör de försöka hindra nuvarande arter från att dö ut. För närvarande riskerar många djur att utrotas på grund av föroreningar, överskörd och förstörelse av livsmiljöer. Om fågeln skulle dö ut skulle det skada oss otroligt eftersom vi skulle vara i konstant kontakt med detta skadliga djur eller insekt. Med detta sagt påverkar djur som håller på att dö ut i hög grad människor sedan människor eftersom de kanske inte vet hur de ska hantera en situation som en viss art, fåglar, har hanterat hela sin existens. Naturlig avel är uppenbarligen den föredragna metoden för blomstrande populationer; men per definition är dessa inte av bevarande oro.


Människor måste se till att de kommer att vara redo för överlevnad, uppsats om utdöda arter, vilket innebär att ha djur runt omkring som de är beroende av för det... De äter vad de hittar och det avfallet kan döda dem. Genom att göra några ändringar i våra dagliga rutiner kan vi rädda planeten där vi bor och även på våra månatliga utgifter. Några av dessa förändringar kan inkludera att ta kortare duschar, stänga av vattnet när det inte används och samåka med någon. Vissa forskare tror dock något annat. Men som tidigare nämnts skulle de möjliga konsekvenserna överväga fördelarna. Kloning skulle skada miljön och andra arter, och det kan faktiskt leda till fler hotade djur. Det finns många djurpopulationer runt om i världen som dör snabbt och vi bör fokusera på dem först.


Dessutom, om avsläckningsverktyget används kan många utrotningshotade arter dö ut. Således skulle arter som förs tillbaka vara en distraktion för de arter som för närvarande lever i områden och för hotade.., uppsats om utdöda arter. Nedskräpning skadar vår miljö, går in i våra arters hem och orsakar hälsoproblem, vissa leder till döden. Jag kommer att följa detta steg på grund av den mängd kärlek jag har för vårt vilda djur i mitt hjärta. Jag vill rädda allt i miljön och det är det uppsats om utdöda arter en svår åtgärd för andra individer att göra, uppsats om utdöda arter. Det krävs bara ett enkelt val av var man ska lägga sopor, och om alla gjorde rätt val skulle vi kunna se en förbättring i vår...


Snart måste vi odla våra egna däggdjur i ett labb eller möta större problem. Att vidta åtgärder för att rädda dessa däggdjur kommer att vara en utmaning på grund av hur mycket de är involverade i vår värld som mat och underhållning, men det betyder inte att det är slutet för att rädda dessa utrotningshotade däggdjur. Denna miljö är lika mycket vårt hem som i deras. De skadar inte våra så varför gör vi det mot deras? För att göra det måste vi som gemenskap sluta uppsats om utdöda arter ner hela skogar och biomer, eller åtminstone ersätta det vi tar för att inte orsaka så mycket onödig förstörelse och död.


Om återplantering och ersättning blev den världsomfattande vanan, seden, skulle det verkligen vara en igenkännbar bra sak. För att förhindra att djur dör ut måste vi skära ner på dödandet av djur om det inte finns ett syfte. Att rädda viktiga djur hjälper till att minska risken för fattigdom och förbättra livet för vissa typer av samhällen, enligt World Wildlife Fund rapport. Vikten och bevarandet och hållbar förvaltning av arter innebär bättre skydd av skog och andra viktiga livsmiljöer i världen som djur lever i. Essä om utdöda arter anledningen till att vi räddar hotade arter eftersom de är viktiga för den ekonomiska världen.


En del av skyddet av sällsynta arter handlar om allmänintresse eftersom de är integrerade i ekologiska system. Plus, nästan alla djur som dog ut under tiden som människor har funnits dog ut på grund av människor, vi kan vara idioter ibland. Plus, när vi är yngre lär vi oss förhoppningsvis att rensa våra egna röror och utrotning uppsats om utdöda arter en av de största rörorna vi har gjort. Världen skulle bli bättre om vi alla bara fortsatte. Hem Flashcards Skapa Flashcards Uppsatser Uppsatsämnen Skrivverktyg, uppsats om utdöda arter. Uppsatser Uppsatser FlashCards.


Bläddra i uppsatser. Logga in. Flashcard Dashboard Essay Dashboard Essä om utdöda arter Inställningar Logga ut. Hemsida Artextinction Essay. Artextinktion Essä Ord 5 sidor Öppna dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Visa mer, uppsats om utdöda arter. Läs mer. Ord: - Sidor: 4. Övertygande essä om kloning Om fågeln skulle dö ut, skulle det skada oss otroligt eftersom vi skulle vara i konstant kontakt med detta skadliga djur eller insekt. Ord: - Sidor: 5. Uppsats om kloning av utdöda djur Vissa forskare tror dock något annat. För- och nackdelar med Actitis Hypoleucos Det finns många djurpopulationer runt om i världen som dör snabbt och vi bör fokusera på dem först.


Ord: - Sidor: 3. Miljöpolitik: Socialt ansvar för miljön Nedskräpning skadar vår miljö, går in i våra arters hem och orsakar hälsoproblem, vissa leder till döden. Conservation Of Orca Whales Snart måste vi odla våra egna däggdjur i ett labb eller uppsats om utdöda arter större problem. Ord: - Sidor: 6. Ord: - Sidor: 8. Betydelsen och skyddet av utrotningshotade arter För att förhindra att djur dör ut måste vi minska antalet dödande av djur om det inte finns ett syfte. För- och nackdelar med kloning av hotade arter Plus, uppsats om utdöda arter alla djur som dog ut under den tid människor har funnits dog ut på grund av människor, vi kan vara idioter ibland.


Relaterade ämnen. Utrotning Utrotningshotade arter. Redo att komma igång? Skapa Flashcards. Upptäck Skapa Flashcards mobilappar. Företag Om FAQ Support Juridisk tillgänglighet. Följ Facebook Twitter. Integritet Essä om utdöda arter CA Sekretesspolicy Webbplatskarta Annonsera Cookie-inställningar.





berättelseuppsatsämnen



För närvarande riskerar många djur att utrotas på grund av föroreningar, överskörd och förstörelse av livsmiljöer. Om fågeln skulle dö ut skulle det skada oss otroligt eftersom vi skulle vara i konstant kontakt med detta skadliga djur eller insekt. Med detta sagt påverkar djur som håller på att dö ut i hög grad människor sedan människor eftersom de kanske inte vet hur de ska hantera en situation som en viss art, fåglar, har hanterat hela sin existens. Naturlig avel är uppenbarligen den föredragna metoden för blomstrande populationer; men per definition är dessa inte av bevarande oro.


Människor måste se till att de kommer att vara inställda på överlevnad, det vill säga att ha djur runt omkring som de är beroende av för det... De äter vad de hittar och det avfallet kan döda dem. Genom att göra några ändringar i våra dagliga rutiner kan vi rädda planeten där vi bor och även på våra månatliga utgifter. Några av dessa förändringar kan inkludera att ta kortare duschar, stänga av vattnet när det inte används och samåka med någon. Vissa forskare tror dock något annat. Men som tidigare nämnts skulle de möjliga konsekvenserna överväga fördelarna. Kloning skulle skada miljön och andra arter, och det kan faktiskt leda till fler hotade djur.


Det finns många djurpopulationer runt om i världen som dör snabbt och vi bör fokusera på dem först. Dessutom, om avsläckningsverktyget används kan många utrotningshotade arter dö ut. Således skulle arter som förs tillbaka vara en distraktion för de arter som för närvarande lever i områden och för hotade... Nedskräpning skadar vår miljö, går in i våra arters hem och orsakar hälsoproblem, vissa leder till döden. Jag kommer att följa detta steg på grund av den mängd kärlek jag har för vårt vilda djur i mitt hjärta. Jag vill rädda allt i miljön och det är ingen svår åtgärd för andra individer att göra. Det krävs bara ett enkelt val av var man ska lägga sopor, och om alla gjorde rätt val skulle vi kunna se en förbättring i vår... Snart måste vi odla våra egna däggdjur i ett labb eller möta större problem.


Att vidta åtgärder för att rädda dessa däggdjur kommer att vara en utmaning på grund av hur mycket de är involverade i vår värld som mat och underhållning, men det betyder inte att det är slutet för att rädda dessa utrotningshotade däggdjur. Denna miljö är lika mycket vårt hem som i deras. Försvinnandet av dinosaurierna från fossilregistret var oroande för många geologer, biologer, paleontologer och andra eftersom det kränkte idén om evolutionär uniformitarism. Denna vetenskapsfilosofi ser evolution som en process där utvecklingen av arter fortskrider mycket långsamt genom det naturliga urvalets funktion.


I geologins och biologins historia blev idén om evolution stimulerad av katastrofer motbjudande mycket tidigt. Så småningom blev den rådande vetenskapliga ortodoxin den evolutionära teorin om uniformitarism. Faktumet av ett plötsligt försvinnande antydde en katastrof för evolutionsteorin, som många motstod som kände att de hade mycket att förlora. Vetenskapliga revolutioner inträffar när anomalierna, eller data som inte passar den accepterade modellen, blir så stora att en ny förklaringsmodell behövs. Jorden har en enorm biologisk mångfald. Men många vetenskapsmän, biologer, oceanografer, zoologer och många andra som arbetar inom andra vetenskapliga discipliner är mycket oroade över att jorden snart kan uppleva en katastrofal förlust av ett stort antal arter.


Det finns uppskattningsvis 10 miljoner växt- och djurarter kända idag. Vissa forskare hävdar att så många som 50 gånger så många kan finnas. Det finns alltså en stor fara att många arter kan försvinna innan de ens upptäcks. Undersökningar av biologer, miljöaktivister, naturforskare, miljövänner och andra forskare rapporterar stor oro över att många arter inte bara hotas av utrotning, utan att en massiv utrotning är på gång. Vissa har uppskattat att 20 procent av alla arter kan försvinna med , med vissa uppskattningar så höga som 50, varje år.


Många biologer förväntar sig att utrotningsfrekvensen för arter kommer att förbli hög under åtminstone de kommande åren. Uppskattningar är att 20 procent av fåglarna, reptilerna och däggdjuren kommer att försvinna år efter år. Dessa aktiviteter inkluderar uttunning av ozonskiktet, global uppvärmning, jakt, jordbruk, gruvdrift, föroreningar från industri, avskogning, avverkning, introduktion av invasiva arter, förlust av livsmiljöer och försämring. Kritiker hävdar att påståendena om massiv utrotning är överdrivna och alarmistiska överskattningar härledda från extrapolationer baserade på förstörelse av regnskogar eller andra rika livsmiljöer. På frågan i opinionsundersökningar tror ett stort antal lekmän inte att massutrotning sannolikt kommer att inträffa.


Förhållandet mellan utrotning och mänsklig aktivitet går tillbaka tusentals år. I slutet av den senaste istiden, för cirka 30 år sedan, var antalet arter det största någonsin i jordens historia. Bland det stora antalet arter fanns insekter, ryggradsdjur och blommande växter som var mer anpassade till miljön än under tidigare geologiska epoker. För cirka 10 år sedan, när den kontinentala glaciationen upphörde, skedde en massiv död av stora fåglar och däggdjur. Mindre däggdjur påverkades inte.


Denna död inträffade när människan blev fler. Sedan människornas uppgång till global dominans har det skett en ökning av utrotningen av arter, vilket började med förhistoriska folk. I Amerika försvann megaaunadäggdjur som vägde mer än pund som ulliga mammutar, kameler, hästar och sabeltandtigrar efter att människor kom till platsen. Spekulationer tyder på att dessa utrotningar orsakades av mänskliga jaktpartier. Av stor betydelse är också människans användning av eld för att röja gräsmarker och skogar.


Faktum är att slash-and-burn-metoden för jordbruk fortfarande praktiseras av försörjningsgrupper av människor i Central- och Sydamerika. All mänsklig aktivitet är inte direkt destruktiv. De stora skogarna i Nordamerika avverkades under flera århundraden. Avverkningen skedde dock alltid i närområdena så att förmodligen hälften av skogen stod på en gång. Som ett resultat av detta har de flesta arter kunnat återhämta sig i takt med att jordbruket och virkesverksamheten har förändrats. Mänsklig aktivitet kan också öka möjligheterna till överlevnad för vissa arter. Rådjur och duvor föredrar trasigt land där öppen mark ger täckning och en mängd olika livsmedel.


Odling av spannmål främjar möjligheter för båda. Återplanteringen av skog i områden som var marginella jordbruksmarker har dock minskat habitat för rådjur och duvor, men ökat dem igen för andra arter. Studier har visat att utrotningen av arter började öka med den europeiska expansionen till den nya världen, Australien och på andra håll. Några av fallen av utrotning var det direkta resultatet av de enorma bosättningarna av nya landområden. Ekologer vid University of California, Santa Barbara, tror att de två arterna som skulle vara särskilt rimliga att återuppstå är den ulliga mammuten, varav den sista dog för ungefär år sedan, och passagerarduvan, en grå fågel med rött bröst, en gång vanlig över hela Nordamerika och, som hade dött ut i början av s.


Båda dessa arter var funktionellt unika arter som starkt påverkade deras miljöer, så deras försvinnande hade också förändrat ekosystemen de levde i. Passagerarduvorna var i sin tur oerhört viktiga för skogarna de bodde i också ScienceMag. Att återuppliva dessa två arter kommer sannolikt att lösa ett antal ekologiska problem på ett effektivt och snabbt sätt. Som det kan ses är massutrotning inte något som aldrig hade hänt tidigare på jorden. Det finns dock sätt att bromsa eller till och med vända utrotningsprocesserna; en av dem, den mer traditionella, är återinförandet av buruppfödda arter till sina naturliga miljöer.


Den andra mer avancerade involverar de senaste framstegen inom genetik och kommer förmodligen att tillåta forskare att återuppliva djur som tros ha dött ut för alltid. Det finns alltså fortfarande hopp för planeten Jorden. Kom ihåg mig. Vad är ditt yrke? Student Lärare Författare Övrigt. Användarnamn eller e-mail. Akademiska uppgifter Att skriva en uppsats. Att skriva en forskningsrapport. Att skriva en recension. Skrivguider för studenter som skriver en memoar 2.

No comments:

Post a Comment