Monday, December 20, 2021

Skriva jämföra och kontrastera uppsats

Skriva jämföra och kontrastera uppsats



jämförelse av Scalia med Lucifer till slut, eftersom han tydligare kunde ha signalerat den oförsiktiga läsaren hur tendentiös hans verk är. När du använder blockstrukturen presenteras all information för det första ämnet, och dess egenskaper och specifika detaljer förklaras. Du skriva jämföra och kontrastera uppsats till och med lära dig om andra likheter och skillnader som du kanske har förbisett! Detta enkla men bra exempel illustrerar hur samma koncept kan tillämpas på många andra komplicerade ämnen med ytterligare jämförelse- och kontrastpunkter. Steg 4: Samla in stödjande bevis Så snart du bestämmer dig för ett ämne för en uppsats, skriva jämföra och kontrastera uppsats, det är klokt att göra en översiktlig sökning online för att se till att ditt ämne har täckts tillräckligt av andra forskare. Det finns en rekommendation som inte är ett bra alternativ?





Jämför och kontrastera uppsatsexempel - exempel på högskoleuppsatser



Jämför och kontrast uppsatser gör precis vad de säger. De identifierar likheterna och skillnaderna mellan två ämnen. Typiskt faller ämnena under samma paraply. Du kan till exempel jämföra och jämföra två olika hundraser eller två olika turistattraktioner i samma land. Nu när du vet vad en jämför- och kontrastuppsats är, lär dig hur du skapar en med sex enkla steg. Det första steget är att välja två ämnen som är värda att belysa likheter och skillnader. Para två målare eller två skulptörer, snarare skriva jämföra och kontrastera uppsats en målare och en dramatiker. En disposition är par för kursen när du skriver en uppsats.


Men med en jämförelse och kontrastuppsats i synnerhet, är det bra att börja med en gammaldags lista. Ta ett pappersark; rita en vertikal linje ner i mitten; och lista likheterna och skillnaderna mellan de två ämnena. Om du skrev en uppsats om två kända målare, börja med deras likheter. Kanske målade de båda med akryl. När du har täckt så många likheter du kan, gå vidare till deras skillnader. Till exempel, skriva jämföra och kontrastera uppsats, Monet började studera i tidig ålder medan Van Gogh studerade konst efter pastorala studier.


En trevlig, lång lista är till hjälp eftersom du aldrig kan veta för mycket om ditt ämne! Nu är det dags att ta fram din highlighter och finslipa de viktigaste delarna. Ta ner din lista till de intressanta bitarna och skapa dina argument därifrån. Prata till exempel inte bara om målarnas olika bakgrund. Fråga dig själv vad som är viktigt med det. Kanske kom de två målarna från olika bakgrunder men nådde liknande framgångsnivåer. Så snart skriva jämföra och kontrastera uppsats du bestämmer dig för ett ämne för en uppsats är det klokt att göra en översiktlig sökning online för att se till att ditt ämne har täckts tillräckligt av andra forskare.


Nu när du är bekväm med ditt ämne och riktningen för din uppsats, är det dags att samla in stödjande bevis. I dessa informativa uppsatser är statistiska bevis till hjälp. Detta inkluderar fakta, statistik och bevis. Du vill också utforska vittnesmål, expertutlåtanden eller till och med ett personligt möte om det är relaterbart. Om du kan, samla in personliga uttalanden om ämnet. När det gäller de två målarna, se vilken typ av kommentarer du kan hämta från dem för att stödja deras likheter och skillnader. Du kan till och med lära dig om andra likheter och skillnader skriva jämföra och kontrastera uppsats kan ha förbisett!


Ange statistik om kvarteren de växte upp i om du ska fokusera på deras uppväxt och bakgrund. På så sätt är det inte bara dina personliga uppfattningar utan faktiska bevis. Beroende på längdkrav har de flesta grundläggande skoluppsatser en introduktion, tre stycken kroppsdelar och en slutsats. Men jämför och kontrast uppsatser tenderar att vara köttigare. Ditt inledande stycke kommer att introducera de två ämnena för läsarna. Ge ett kort tips om varje ämne, skriva jämföra och kontrastera uppsats, notera varför du har valt att jämföra och kontrastera de två. Stäng sedan detta inledande stycke med ditt examensarbete. Det är en mening eller två som sammanfattar vad som ska komma i uppsatsen. Till exempel:. Även om Henri Matisse och Henri de Toulouse-Lautrec båda producerade sina verk under Paris berömda Belle Époque-period, stod deras färdiga produkter i skarp kontrast till varandra.


Detta ger läsaren en uppfattning om att du kommer att diskutera två målare som levde och målade under samma period, men som hade unika förhållningssätt till sin konstform. Därefter går du vidare till uppsatsens brödtext. Detta kommer att vara ungefär tre eller fler stycken med fokus på viktiga likheter och viktiga skillnader, vilket möjliggör ett stycke för varje punkt som görs. Man kan diskutera likheterna och sedan leda till skillnaderna, eller vice versa. Eller, skriva jämföra och kontrastera uppsats, du kan fokusera på ett av ämnena först, skriva jämföra och kontrastera uppsats, och fokusera sedan på det andra motivet.


Se vad som börjar stämma mer naturligt för dig. Det är vanligtvis lättare att diskutera likheter och sedan skillnader, istället för att gå ämne för ämne, men se tar form för dig. Äntligen är det dags att ta hem det hela i slutstycket. Kortfattad skriva jämföra och kontrastera uppsats likheterna och skillnaderna genom att upprepa din avhandling i olika termer. Ett bra sätt att avsluta någon form av uppsats är att föreslå en retorisk fråga eller citera någon form av uppmaning till handling. Fråga läsarna hur konstvärlden skulle se ut utan inflytande från dessa två målare eller bjud in dem att studera målarnas verk mer detaljerat. Du har allt du behöver för att börja skriva din uppsats.


Kom ihåg att skriva jämföra och kontrastera uppsats starka övergångsord för att flöda från ett område till ett annat. Kom ihåg att få en ny uppsättning ögon att titta på och att använda stavnings- och grammatikverktyg. Jämför och kontrast uppsatser är underbart foder för debattens eld. Du kanske drar slutsatsen att musik är mer personlig än poesi, men din bästa vän, en litteraturstuderande, kanske inte håller med helhjärtat. Förbered dig i så fall på att skriva din bästa argumenterande uppsats! Det finns inget rätt och fel i att skriva en jämförelse- och kontrastuppsats på det här sättet. Allt som krävs är solida bevis för att stödja ditt påstående. Så citera den statistiken och citera dessa expertutlåtanden. Luta dig sedan tillbaka och se samtalet utvecklas.


Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media. Alla rättigheter förbehållna. Word Finder 4 Pics 1 Word Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Fusk. Hem Grammatik Hur man skriver en jämföra och kontrastera uppsats steg för steg Hur man skriver en jämförelse och kontrast uppsats steg för steg. En jämför och kontrast uppsats om dalmatiner och labradorer. Steg 1: Välj dina ämnen Det första steget är att välja två ämnen värda att belysa likheter och skillnader.


Jämför och kontrastera ämnesidéer För att få hjulen att snurra i ditt sinne, skriva jämföra och kontrastera uppsats, här är några ämnen idéer som du skriva jämföra och kontrastera uppsats titta på. amerikansk engelska vs. Brittisk engelska: What's the Difference? Android vs. iPhone: Vilket har bäst valuta för pengarna? Afrodite eller Herkules: Vilken grekisk gud hade mer makt? Border Collies vs. Labrador retriever: Vilken ras är bättre för unga familjer? Kaffe vs. Te: Vilken är hälsosammare? Pendling eller sovplats: Vad är det bästa sättet att njuta av college? Facebook eller Instagram: Vilket hjälper ditt företag att växa? Irländsk och skotsk mytologi: delar de gemensamma teman? Liberal Arts or the Sciences: Vilket examensprogram erbjuder fler jobbmöjligheter?


Musik och poesi: Vilket är mer personligt? Musik från s och s: Who Rocked It Out Better? PC vs. Mac: Vilken dator som håller längre? Bibeln vs, skriva jämföra och kontrastera uppsats. Koranen: Vad är skillnaden? Steg 2: Utforska likheter och skillnader En disposition är par för kursen när du skriver en uppsats. Vincent Van Gogh Skillnader Likheter Claude Monet Skillnader Flera självporträtt Impressionistisk konstnär Flera landskap Började konstyrke senare i livet Oljemålare Studerade konst i tidig ålder Död av självmord vid 37 år Kända målare dog av ålderdom. Steg 3: Finslipa din argumentlista En trevlig, lång lista är användbar eftersom du aldrig kan veta för mycket om ditt ämne!


Steg 4: Samla in stödjande bevis Så snart du bestämmer dig för ett ämne för en uppsats är det skriva jämföra och kontrastera uppsats att göra en översiktlig sökning online för att se till att ditt ämne har täckts tillräckligt av andra forskare. Steg 5: Skriv en disposition Beroende på längdkraven har de flesta grundläggande skoluppsatser en skriva jämföra och kontrastera uppsats, tre huvudstycken och en slutsats. Inledning Ditt inledande stycke kommer att introducera de två ämnena för läsarna, skriva jämföra och kontrastera uppsats. Avhandlingsutlåtande Stäng sedan detta inledande stycke med ditt avhandlingsutlåtande. Till exempel: Även om Henri Matisse och Henri de Toulouse-Lautrec båda producerade sina verk under Paris berömda Belle Époque-period, stod deras färdiga produkter i skarp kontrast till varandra.


Uppsatsens brödtext Därefter går du vidare till uppsatsens brödtext. Slutsats Slutligen är det dags att ta hem allt i slutstycket. Skapa din uppsats Du har allt du behöver skriva jämföra och kontrastera uppsats börja skriva din uppsats. Skapa en stor debatt Jämför och kontrastera essäer är underbart foder för debattens eld. relaterade artiklar.





jämförelse och kontrast uppsatsämnen för college



Ta ett pappersark; rita en vertikal linje ner i mitten; och lista likheterna och skillnaderna mellan de två ämnena. Om du skrev en uppsats om två kända målare, börja med deras likheter. Kanske målade de båda med akryl. När du har täckt så många likheter du kan, gå vidare till deras skillnader. Till exempel började Monet studera i tidig ålder medan Van Gogh studerade konst efter pastorala studier. En trevlig, lång lista är till hjälp eftersom du aldrig kan veta för mycket om ditt ämne! Nu är det dags att ta fram din highlighter och finslipa de viktigaste delarna. Ta ner din lista till de intressanta bitarna och skapa dina argument därifrån. Prata till exempel inte bara om målarnas olika bakgrund.


Fråga dig själv vad som är viktigt med det. Kanske kom de två målarna från olika bakgrunder men nådde liknande framgångsnivåer. Så snart du bestämmer dig för ett ämne för en uppsats är det klokt att göra en översiktlig sökning online för att se till att ditt ämne har täckts tillräckligt av andra forskare. Nu när du är bekväm med ditt ämne och riktningen för din uppsats, är det dags att samla in stödjande bevis. I dessa informativa uppsatser är statistiska bevis till hjälp. Detta inkluderar fakta, statistik och bevis. Du vill också utforska vittnesmål, expertutlåtanden eller till och med ett personligt möte om det är relaterbart.


Om du kan, samla in personliga uttalanden om ämnet. När det gäller de två målarna, se vilken typ av kommentarer du kan hämta från dem för att stödja deras likheter och skillnader. Du kanske till och med lär dig om andra likheter och skillnader som du kanske har förbisett! Ange statistik om kvarteren de växte upp i om du ska fokusera på deras uppväxt och bakgrund. På så sätt är det inte bara dina personliga uppfattningar utan faktiska bevis. Beroende på längdkrav har de flesta grundläggande skoluppsatser en introduktion, tre stycken kroppsdelar och en slutsats.


Men jämför och kontrast uppsatser tenderar att vara köttigare. Ditt inledande stycke kommer att introducera de två ämnena för läsarna. Ge en kort sak om varje ämne och notera varför du har valt att jämföra och kontrastera de två. Stäng sedan detta inledande stycke med ditt examensarbete. Det är en mening eller två som sammanfattar vad som ska komma i uppsatsen. Till exempel:. Även om Henri Matisse och Henri de Toulouse-Lautrec båda producerade sina verk under Paris berömda Belle Époque-period, stod deras färdiga produkter i skarp kontrast till varandra. Detta ger läsaren en uppfattning om att du kommer att diskutera två målare som levde och målade under samma period, men som hade unika förhållningssätt till sin konstform.


Därefter går du vidare till uppsatsens brödtext. Detta kommer att vara ungefär tre eller fler stycken med fokus på viktiga likheter och viktiga skillnader, vilket möjliggör ett stycke för varje punkt som görs. Man kan diskutera likheterna och sedan leda till skillnaderna, eller vice versa. Eller så kan du fokusera på ett av motiven först och sedan fokusera på det andra motivet. Se vad som börjar stämma mer naturligt för dig. Det är vanligtvis lättare att diskutera likheter och sedan skillnader, istället för att gå ämne för ämne, men se tar form för dig.


Äntligen är det dags att ta hem det hela i slutstycket. Sammanfatta likheterna och skillnaderna kort genom att upprepa din avhandling i olika termer. Ett bra sätt att avsluta någon form av uppsats är att föreslå en retorisk fråga eller citera någon form av uppmaning till handling. Fråga läsarna hur konstvärlden skulle se ut utan inflytande från dessa två målare eller bjud in dem att studera målarnas verk mer detaljerat. Du har allt du behöver för att börja skriva din uppsats. Kom ihåg att använda starka övergångsord för att flöda från ett område till ett annat.


Kom ihåg att få en ny uppsättning ögon att titta på och att använda stavnings- och grammatikverktyg. Jämför och kontrast uppsatser är underbart foder för debattens eld. Du kanske drar slutsatsen att musik är mer personlig än poesi, men din bästa vän, en litteraturstuderande, kanske inte håller med helhjärtat. Förbered dig i så fall på att skriva din bästa argumenterande uppsats! Det finns inget rätt och fel i att skriva en jämförelse- och kontrastuppsats på det här sättet. Allt som krävs är solida bevis för att stödja ditt påstående. Så citera den statistiken och citera dessa expertutlåtanden. Luta dig sedan tillbaka och se samtalet utvecklas. Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media.


Alla rättigheter förbehållna. Du vill aldrig stöta på något som verkar tråkigt och oinspirerande för dig. Här är några utmärkta sätt att brainstorma för ett ämne:. När du är inställd på ditt ämne är det första du bör göra att ta ett papper och göra en lista med två kolumner: likheter och skillnader. Skriv ner viktiga saker först, de mest slående. Försök sedan att titta på motiven från en annan vinkel, införliva din fantasi. Om du är mer av en visuell elev kan det vara en bra idé att skapa ett Venn-diagram. För att skapa den, rita två cirklar som överlappar varandra.


I avsnittet där det överlappar, notera likheter. Skillnader ska skrivas i den del av cirkeln som inte överlappar. Låt ett av ämnena vara apelsiner och det andra vara äpplen. Apelsiner har tjockt skal, ursprungligen från Indien, och är tropiska frukter. Dessa egenskaper gäller endast apelsiner och bör vara i den del av cirkeln som inte överlappar. För samma avsnitt om äpplen lägger vi tunt skal, med ursprung i Turkiet eller Kazakstan, och måttligt till subtropiskt. Detta enkla men bra exempel illustrerar hur samma koncept kan tillämpas på många andra komplicerade ämnen med ytterligare jämförelse- och kontrastpunkter.


Detta format av visuell hjälp hjälper till att organisera likheter och skillnader och göra dem lättare att uppfatta. Ditt diagram ger dig en tydlig uppfattning om vad du kan skriva om. En annan bra idé för brainstorming som förberedelse för din jämförelsekontrastuppsats är att skapa en lista med 2 kolumner, en för varje ämne, och jämföra samma egenskaper för var och en av dem samtidigt. Detta format kommer att göra det lätt att skriva ditt jämförelsekontrastpappersargument, eftersom du kommer att ha dina idéer redo och organiserade. Ett misstag du bör undvika är att helt enkelt lista alla skillnader eller likheter för varje ämne. Ibland blir elever för fastna i att leta efter likheter och skillnader så att deras jämförande och kontrasterande uppsatser slutar att låta som inköpslistor. Din uppsats bör baseras på att analysera likheter och skillnader, analysera dina slutsatser om de två ämnena och hitta samband mellan dem – samtidigt som du följer ett specifikt format.


Lämna det till proffs inom vår anpassade tjänst för avhandlingsskrivning. Jämför och kontrast uppsatser förlitar sig mycket på faktaanalys. Två översiktsmetoder kan hjälpa dig att organisera dina fakta: använd blockmetoden, eller punkt-för-punkt-metoden, för att skriva en jämförande och kontrasterande uppsats. När du använder blockstrukturen presenteras all information för det första ämnet, och dess egenskaper och specifika detaljer förklaras. Detta avslutar ett block. Det andra blocket har samma tillvägagångssätt som det första för det andra ämnet. Punkt-för-punkt-strukturen listar varje likhet och skillnad samtidigt - gör anteckningar om båda ämnena.


Du kan till exempel lista en egenskap som är specifik för ett ämne, följt av dess likhet eller skillnad med det andra ämnet. Båda formaten har sina för- och nackdelar. Blockmetoden är helt klart lättare att skriva, eftersom du helt enkelt pekar ut all information om de två ämnena och i princip överlåter åt läsaren att göra jämförelsen. Punkt-för-punkt-formatet kräver att du själv analyserar punkterna och samtidigt gör likheter och skillnader mer tydliga för läsaren för att de ska bli lättare att förstå. Här är en detaljerad struktur för varje typ som presenteras nedan. Att ge mycket fakta kan vara intensivt. För att urvattna det, försök att ge läsaren några verkliga tillämpningar av dessa fakta. Beroende på den valda strukturen kan du börja skapa en disposition för din uppsats.


Den typiska strukturen för en uppsats följer formatet att ha en introduktion, tre stycken i brödtext och en slutsats - men om du behöver fokusera på varje ämne på mer detaljerade sätt kan du gärna inkludera ett extra stycke för att täcka allt det mesta viktiga punkter. För att göra din jämförande och kontrasterande uppsats flyter bättre rekommenderar vi att du använder speciella övergångsord och -fraser. De kommer att lägga till variation och förbättra ditt papper totalt sett. För avsnittet där du jämför två ämnen kan du inkludera något av följande ord: liknande, likadant, också, båda, precis som, liknande, samma som, lika, eller att jämföra med. När du kontrasterar två ämnen, använd: i kontrast, i jämförelse, genom jämförelse, å andra sidan, medan, medan, men, för att skilja sig från, olik eller olik.


Argument för alla uppsatser, inklusive jämför och kontrast uppsatser, måste stödjas av tillräckliga bevis. Använd dina personliga erfarenheter, böcker, vetenskapliga artiklar, tidnings- och tidningsartiklar, filmer eller annat som får ditt argument att låta trovärdigt. Till exempel, i din uppsats, om du skulle jämföra college på campus vs. distansbaserat lärande, du kan inkludera dina personliga erfarenheter av att vara student och hur ofta elever dyker upp till klassen dagligen. Du kan också prata om din erfarenhet av att ta onlinekurser, vilket också gör ditt argument om onlinekurser trovärdigt.


Det största tipset vi kan ge dig är att ha rätt attityd när du skriver en jämför och kontrast uppsats, och aktivt engagera läsaren i diskussionen. Om du tycker att det är intressant, så kommer din läsare att göra det! Här är några fler jämför och kontrast uppsatstips som hjälper dig att putsa upp dina:. Känner mig fortfarande förvirrad över komplexiteten i jämförelse- och kontrastuppsatsen? Kontakta gärna vår tjänst "skriv min uppsats" för att få en professionell skrivhjälp. Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem. Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen. Hon är fantastisk!


Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer definitivt att använda henne igen

No comments:

Post a Comment